Κοινωνία

Λαϊκή Αγορά Δράμας: Να παραμείνει στην 19ης Μαίου ζητά ο Εμπορικούς Σύλλογος

Την ανάγκη να παραμείνει η λαϊκή αγορά της Δράμας, τουλάχιστον επί του παρόντος, στην οδό 19ης Μαΐου επισήμανε ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας σε ανακοίνωση του.

Ο Εμπορικός Σύλλογος αναφέρει, ότι οι συνθήκες μετακίνησής της κάθε άλλο παρά ευνοϊκές φαίνονται στην παρούσα χρονική στιγμή, και σημειώνει πως η λαϊκή πρέπει να παραμείνει στην 19ης Μαΐου πάντοτε με όλες τις προϋποθέσεις νομιμότητας, αδειοδότησης, ασφάλειας και τήρησης μέτρων υγιεινής.

 

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας

Κατόπιν πρόσκλησης του πρόεδρου Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Σκουλίδη Αντώνη, σε ειδική συνάντηση με τον Δήμαρχο Δράμας, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, στελέχη υπηρεσιών του Δήμου, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Δράμας και την πρόεδρο των μικροπωλητών , ζητήθηκε η άποψη του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας, σχετικά με τη μετακίνηση της Λαϊκής αγοράς και ο πρόεδρός μας κ. Σκουλίδης δεσμεύτηκε ότι η απάντηση του συλλόγου θα είναι κατόπιν απόφασης της Γενικής συνέλευσης (πραγματοποιήθηκε 29 Ιουνίου 2022).

Έτσι καταλήγουμε στα εξής: 

Στην παρούσα οικονομική συγκυρία, η δημιουργία δεύτερης  Λαϊκής αγοράς λόγω πανδημίας στην οδό Χελμού, επηρέασε την οικονομική δραστηριότητα της πόλης της Δράμας.

Ως γνωστόν, υπάρχουν πέριξ της πλατείας πολλές  επιχειρήσεις, εμπορικές, εστίασης, καφέ, ιχθυοπωλεία και άλλες, οι οποίες επηρεάστηκαν  σε  μεγάλο βαθμό, καθώς η ημέρα Πέμπτη αποτελούσε γι’ αυτούς ιδιαίτερη  ημέρα τζίρου μέσα στην εβδομάδα.

Επιπλέον, η οικονομική δραστηριότητα βρίσκεται σε διαρκή συρρίκνωση  από το 2010 λόγω μνημονίων, πανδημίας, ενεργειακής κρίσης και όχι μόνο.

Γνωμοδότηση της Γενικής συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας είναι να παραμείνει η Λαϊκή αγορά στο χώρο που λειτουργεί τόσα χρόνια(19ης Μαΐου)

Με αυτά τα δεδομένα, η απόφαση –γνωμοδότηση της Γενικής συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας που πραγματοποιήθηκε την 29η Ιουνίου 2022, είναι να παραμείνει η Λαϊκή αγορά στο χώρο που λειτουργεί τόσα χρόνια(19ης Μαΐου), καθώς οι συνθήκες μετακίνησής της κάθε άλλο παρά ευνοϊκές φαίνονται στην παρούσα χρονική στιγμή, πάντοτε με όλες τις προϋποθέσεις νομιμότητας, αδειοδότησης, ασφάλειας και τήρησης μέτρων υγιεινής.

Όταν αλλάξει η παρούσα κατάσταση και δημιουργηθούν οι κατάλληλες οικονομικές συνθήκες, τότε χωρίς να επηρεαστεί η εύρυθμη λειτουργία του εμπορικού κέντρου της πόλης μας, δεν θα ήμασταν αντίθετοι στη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς σε διαφορετικό σημείο της πόλης.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΚΟΥΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ