Πολιτική

Όθων Μουρμούρης: Καταστροφικές για την πλειοψηφία των επαγγελματιών οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές

Το θέμα της δρομολογούμενης αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες της χώρας και των καταστροφικών συνεπειών που θα έχει στην κοινωνία και την αγορά, επεσήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Δράμας Όθων Μουρμούρης σε συνέντευξη του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5.

Ο κ. Μουρμούρης σημείωσε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων του δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα νέα ποσά που θα ζητηθούν για την ασφάλιση τους και προέβλεψε κοινωνική αναταραχή, αν δεν υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις. Μάλιστα αναφέρθηκε και στα στοιχεία που προ ημερών παρουσίασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας Αντώνης Σκουλίδης στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στη Δράμα.

Στοιχεία τα οποία δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την αρνητική πορεία της αγοράς, αφού αντί για άνοδο υπάρχει πτώση του τζίρου το τελευταίο τετράμηνο (Σεπτέμβριος- Δεκέμβριος του 2019) αλλά και τον πρώτο μήνα των εκπτώσεων του Ιανουαρίου 2020.

Από την Επίσκεψη του Νίκου Παππά στην Ο.Ε.Β.Ε. Δράμας

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Ν. Δράμας κ. Όθων Μουρμούρης αναφέρθηκε στο θέμα του σχεδίου «Ηρακλής» που προωθεί η κυβέρνηση, που αφορά την παροχή εγγυήσεων από το Ελληνικό Δημόσιο προς τις τράπεζες για την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Όπως επισήμανε ο κ. Μουρμούρης «εγείρονται κάποια ερωτηματικά που αφορούν θέματα διαφάνειας εξου και η ΓΣΕΒΕΕ ζητά τη σύγκληση αρμόδιας επιτροπής για απάντηση σε ερωτήματα σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, καθώς δεν έχει τεθεί από την κυβέρνηση  συγκεκριμένο πλαίσιο υλοποίησης».

Ο  τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νοτίου Τομέα Β΄ Αθηνών κ. Νίκος Παππάς κατέγραψε τους προβληματισμούς των επαγγελματιών και εμπόρων και επισήμανε με τη σειρά του ότι «οι άνθρωποι της αγοράς βιώνουν ήδη τα αποτελέσματα της απάτης της ΝΔ. Γίνεται επίκαιρο και πάλι το αίτημα για μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων, που ο Αλέξης Τσίπρας είχε δρομολογήσει αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης «επέστρεψε» στους εταίρους, ώστε να δημιουργηθεί ο κατάλληλος δημοσιονομικός χώρος που θα επιτρέψει τη μείωση της προκαταβολής φόρου κατά 50% και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα ως 20 χιλιάδες ευρώ, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σχεδιάσει» . Αναφορικά με το σχέδιο Ηρακλής, ο κ. Παππάς τόνισε ότι «με αυτό τράπεζες και εξυπηρετητές θα αποφασίζουν, καθώς δεν έχει τεθεί από την Πολιτεία συγκεκριμένο πλαίσιο υλοποίησης, δηλ. ποιος «ζει και ποιος πεθαίνει» στην αγορά και την κοινωνία».

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ακόμη,  ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρης Καρβούνης.

Παρακολουθείστε στην παρακάτω διεύθυνση την συνέντευξη του Όθωνα Μουρμούρη στον ALPHA NEWS 95,5 μέσω της σελίδας του ραδιοφώνου στο fb: https://www.facebook.com/alphanews.dramas.73