Υπερ της οικονομικής συμμετοχής όλων των φορέων της Δράμας – και όχι μόνο του Δήμου – στην διοργάνωση της Ονειρούπολης, τάχθηκε αναφανδόν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας Άγγελος Καλλίας, σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5.
Αναφερόμενος στο ζήτημα, ξεκαθάρισε ότι πολλές προτάσεις που κατατίθενται με στόχο την αναβάθμιση του θεσμού είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά πρέπει να συνοδεύονται από συγκεκριμένη κοστολόγηση και φυσικά από την οικονομική συμμετοχή του φορέα που τις καταθέτει.
«Το θέμα δεν είναι να κουνάμε το δάχτυλο σε αυτούς που διοργανώνουν και βάζουν τα χρήματα αλλά παράλληλα να συνεισφέρουμε όλοι μας και με προτάσεις αλλά και με οικονομική ενίσχυση, για την υλοποίηση τους».
«Η έρευνα του Επιμελητηρίου δίχασε την αγορά»
Ο κ. Καλλίας εξέφρασε την αντίθεση του στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε και παρουσιάστηκε η έρευνα του Επιμελητηρίου Δράμας για την σύνδεση της Ονειρούπολης με την αγορά της Δράμας, τονίζοντας ότι δημιουργήθηκε διχόνοια μεταξύ επαγγελματικών ομάδων και κλάδων της Δράμας και αναδείχτηκαν φωνές που απαξιώνουν την Ονειρούπολη.
«Αυτό που πέρασε στην τοπική κοινωνία είναι πως κάποιες επαγγελματικές ομάδες μόνο βγάζουν λεφτά και πως οι περισσότεροι επαγγελματίες δεν έχουν οικονομικά οφέλη ενώ κάποιοι άρχισαν να λένε ότι δίνονται χιλιάδες ευρώ από τον Δήμο, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό αντίκρισμα για την τοπική οικονομία».
«Χτίστηκε μια επιχειρηματολογία αγνοώντας τα πραγματικά οφέλη»
«Χτίστηκε μια επιχειρηματολογία αγνοώντας τα πραγματικά οφέλη» ανέφερε και σημείωσε πως θα μπορέσουμε να καταλάβουμε το μέγεθος της αξίας της Ονειρούπολης, μόνο αν θυμηθούμε πώς ήταν η Δράμα πριν από την υλοποίηση της μεγάλης Χριστουγεννιάτικης γιορτής.
Ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι στη Δράμα την περίοδο της Ονειρούπολης «πέφτουν» περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ μόνο στην ενοικίαση καταλυμάτων.
«Χρήματα που διαχέονται στην αγορά της Δράμας υπό μορφή αγορών, προμηθειών, κατασκευών κλπ. και δεν μένουν στα ταμεία των επιχειρήσεων».
Το θέμα είναι πώς θα αξιοποιήσουμε την επίσκεψη των τουριστών στην Ονειρούπολη
Έρχονται στη Δράμα για την Ονειρούπολη δεκάδες χιλιάδες τουρίστες. Το θέμα είναι πως θα αξιοποιήσουμε την επίσκεψη τους, προς όφελος της τοπικής αγοράς.
«Και εδώ είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος των φορέων, απαιτείται πολύ καλή οργάνωση, προτάσεις και φυσικά οικονομική συμμετοχή για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Ο κ. Καλλίας ξεκαθάρισε ότι η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας συμμετέχει πάντα οικονομικά, στις δράσεις που προτείνει και υλοποιεί.
Παρακολουθείστε τη συνέντευξη του Άγγελου Καλλία στον ALPHA NEWS 95,5
https://www.facebook.com/alphanewsfm/videos/1790018865642540
