Κοινωνία

Άγνωστοι βανδάλισαν το άγαλμα της Νίκης στην ανάπλαση

Άγνωστοι βανδάλισαν το άγαλμα της Νίκης στην ανάπλαση.

Έσπασαν  μάρμαρα, μπέκ ψεκασμού και προκάλεσαν ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο.

Σε ανάρτηση του στα social media ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Δόμησης Δήμου Δράμας Γιάννης Καψημάλης κατήγγειλε το γεγονός, τονίζοντας ότι οι πράξεις αυτές προκαλούν ντροπή:

Βανδαλισμοί – Μόνο ΝΤΡΟΠΗ

Ξανά μάρτυρες μιας τραγικής εικόνας. Αφού μας σπάσανε την προηγούμενη εβδομάδα την θύρα είσοδου στο άγαλμα, αφαίρεσαν το προστατευτικό πλέγμα και το μεταλλικό καπάκι εισόδου(αφαίρεση-ξήλωμα των λουκέτων ασφαλείας στα πιλαρ φωτισμού)σπάσανε και τα μπεκ ψεκασμού.

Στην εικόνα φαίνεται ότι υπάρχει χτύπημα με  βαρύ αιχμηρό αντικείμενο στο μάρμαρο με αποτέλεσμα την καταστροφή τμήμα αυτού στο άγαλμα της Νίκης.

Ότι και να πω πάλι είναι λίγο!!!

Τις επόμενες μέρες θα προσπαθήσουμε εκ νέου για την αποκατάσταση του η οποία βέβαια έχει κόστος και το κόστος το πληρώνουμε όλοι ΕΜΕΙΣ.

Μόνο ΝΤΡΟΠΗ.

Δήμαρχος Δράμας: Οι  συμπολίτες μου  να περιφρουρήσουν την δημοτική μας περιουσία..

Δήλωση για τους βανδαλισμούς στο άγαλμα της νίκης πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος:

 «Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες νέων βανδαλισμών στο Άγαλμα  της Νίκης.

Θα προχωρήσουμε άμεσα στην αποκατάσταση των ζημιών.  Όμως δεν μπορεί ο Δήμος να φτιάχνει και κάποιοι να χαλάνε. Καλώ τους συμπολίτες μου  να περιφρουρήσουν την δημοτική μας περιουσία..

 Η δημοτική αρχή απέναντι στην απρέπεια κάποιων  που βεβηλώνουν σύμβολα και υποδομές του δήμου μας ,  δηλώνει ότι θα τις  προστατεύσει  με κάθε τρόπο από ενέργειες που διώκονται αυτεπαγγέλτως.

 Αυτή την πράξη βανδαλισμού  την καταγγέλλω ανοικτά και με όλη τη δύναμη της ψυχής μου.»