Sports

«Άλωσε» την Πάτρα η Δόξα Δράμας – Κέρδισε την Παναχαϊκή με 1-0

Επανήλθε στο δρόμο των επιτυχιών η Δόξα Δράμας, κερδίζοντας δίκαια με 1-0 την Παναχαϊκή στην Αγυιά της Πάτρας, στον αγώνα που έριξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Super League 2.

To πέμπτο φετινό τρίποντο των «Μαυραετών» (ένα στα χαρτιά) τους φέρνει στους 20 βαθμούς, ισόβαθμους στην 9η θέση με τον Πλατανιά, επόμενο αντίπαλο της ομάδας μας, την Κυριακή εντός έδρας.

Το μοναδικό γκολ για την ομάδα των Κώστα Βασιλακάκη και Πέτρου Στοϊλα πέτυχε ο Τάσος Κρητικός στο 59΄, με ωραίο «μπάσιμο» και δυνατό αριστερό βολέ στην «κλειστή» γωνία του Ατανάτσκοβιτς.

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΗΛΙΑΔΗ

Η Δόξα ήταν συγκεντρωμένη και στιβαρή ανασταλτικά, με συνεπή εφαρμογή του τακτικού πλάνου που εκπονήθηκε και σαφείς επιθετικές διαθέσεις, μειώνοντας στο μέτρο του δυνατού τους κινδύνους για την εστία του Μιχάλη Ηλιάδη. Ο 23χρονος Δραμινός γκολκίπερ έκανε ντεμπούτο στα δοκάρια και φώναξε «παρών» όποτε χρειάστηκε, λέγοντας «όχι» στους Μαυριά (46΄, 58΄) και Μυτίδη (56΄).

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τα ηνία της αναμέτρησης σε μεγάλη διάρκεια, ειδικά στο πρώτο μέρος, από το 25΄ ως το 40΄, με φάσεις για να προηγηθούν νωρίτερα, αλλά και στο δεύτερο, με αντεπιθέσεις σε «ανοιχτό» γήπεδο, όταν μπορούσαν να φτάσουν σε δεύτερο γκολ (συνολικά πιο «καθαρές» ευκαιρίες από τους Αχαιούς).

Η Δόξα διαμαρτύρεται για μη υπόδειξη πέναλτι στο 35΄, σε «γκρέμισμα» του Λίτσκα από τον Κοτσώνη εντός περιοχής, ενώ η ομάδα μας είχε ευκαιρίες με τους Ρόβα (27΄, 77΄), Λίτσκα (38΄, 51΄), Πλέγα (69΄), Αποστολίδη (76΄).

Για τους Πατρινούς ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ γκολ του Μυτίδη στο 58΄, ενώ οι «κοκκινόμαυροι» είχαν ευκαιρίες και με τους Κοτσώνη (83΄, πρόλαβε σωτήρια ο Σιώπης) και Ανάκογλου (96΄ σουτ ψηλά άουτ). Διαιτητής ήταν ο Καλατζής (Θεσσαλίας).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Ατανάτσκοβιτς, Σταμόπουλος, Πατάπης, Κοτσώνης, Τσελεπίδης, Ιντζόγλου (64΄ Φροξυλιάς), Ανάκογλου, Παπατόλιος (84΄ Μουστακόπουλος), Σιατραβάνης, Μαυριάς (71΄ Κυνηγόπουλος), Μυτίδης.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Ηλιάδης, Σιώπης, Παπαργυρίου, Κουκόλης, Καψάλης, Μαρκοπουλιώτης (46΄ Αποστολίδης), Πλέγας (80΄ Παρασκευάς), Πινδώνης, Κρητικός, Λίτσκας (70΄ Αναστασίου), Ρόβας.

Πηγή: fcdoxadramas.gr