Κοινωνία

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σε Δράμα και Καβάλα

Η κακοκαιρία “Genesis”, έπληξε Δράμα και Καβάλα προκαλώντας έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, προβλήματα και καταστροφές σε πολλές περιπτώσεις, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων βροχής και των ισχυρών κατά περίπτωση ανέμων.

Δρόμοι και υπόγεια κατοικιών έχουν πλημμυρίσει, τόσο στη πόλη της Δράμας όσο και σε παραλιακές περιοχές του δήμου Παγγαίου, κοντά στην περιοχή του Στρυμονικού κόλπου.

 

Οι ορμητικοί χείμαρροι που σχηματίστηκαν στη Δράμα παρέσυραν πολλά αυτοκίνητα, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, κυρίως σε αγροτικούς δρόμους και επαρχιακές οδικές αρτηρίες.

 

Μεγάλες ποσότητες χωμάτων και χαλικιών που κάλυπταν τις τομές στο οδόστρωμα σε πολλά σημεία της πόλης λόγω των έργων φυσικού αερίου, παρασύρθηκαν από τα νερά της βροχής με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα. Σε πολλά σημεία οι ορμητικοί χείμαρροι που χρηματίστηκαν είχαν ως αποτέλεσμα να ακινητοποιήσουν αυτοκίνητα, ενώ αρκετοί δρόμοι ήταν απροσπέλαστοι.

Έως τις 11 το βράδυ της Παρασκευής η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η παρατεταμένη και έντονη βροχόπτωση σε παραλιακές περιοχές του δήμου Παγγαίου και ειδικότερα στην παραλία Οφρυνίου (Τούζλα), την Κάριανη και το Ορφάνι.

Στην παραλία Οφρυνίου χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό έξι ατόμων.

Σε συναγερμό συνεχίζει να βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός ενώ ισχυρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.