Πολιτισμός

Έφυγε από τη ζωή ο Δραμινός γιατρός και ιδρυτής του Μακεδονικού Βραβείου Ευάγγελος Μαρινόπουλος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο γιατρός και ευεργέτης της Δράμας Ευάγγελος Μαρινόπουλος.  Ήταν ο ιδρυτής και χρηματοδότης του Ιδρύματος Μακεδονικού Βραβείου. Είχε επιλέξει να μείνει ανώνυμος όσο ζούσε και δεν επέτρεψε σε κανέναν από τους φίλους του να αποκαλύψει την ταυτότητά του ως ιδρυτή και χρηματοδότη του Μακεδονικού Βραβείου, που απονέμεται κάθε χρόνο στις 28 Οκτωβρίου σε εξέχοντες επιστήμονες.

Γεννήθηκε στον Ξηροπόταμο το 1937.

Ο Ευάγγελος Μαρινόπουλος ήταν συγγραφέας και συνεργάτης του Πρωινού Τύπου Δράμας.

Σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος αναφέρει:
“Ένας ξεχωριστός πολίτης της Δράμας,ο Διακεκριμένος Ιατρός, καταξιωμένος συγγραφέας και Ευεργέτης της Δράμας Ευάγγελος Μαρινόπουλος έφυγε από κοντά μας.
Το 2002 ίδρυσε το Ίδρυμα Μακεδονικού Βραβείου, στο οποίο κατέβαλε μεγάλο οικονομικό ποσό για τη λειτουργία του με σκοπό την βράβευση κάθε χρόνο, την ημέρα της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, ενός Έλληνα πολίτη, που έχει διακριθεί για τις εξαιρετικές του επιδόσεις στις θετικές επιστήμες, στη λογοτεχνία ή στις Καλές Τέχνες.
Ήταν τόσο σεμνός που ζήτησε να μην αναφέρεται το όνομά του.
Άνθρωπος που τον διέκρινε η αγάπη για τον τόπο , το ήθος, οι σταθερές αρχές και αξίες και η ανιδιοτελής προσφορά.
Έτσι θα τον θυμόμαστε πάντα.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του”.

Με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη «Πόλη + Ζωή» εκφράζει τη θλίψη της «για το θάνατο του φίλου Βαγγέλη και τα θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του Μαίρη και όλους τους οικείους του.

Ο Ευάγγελος Μαρινόπουλος υπήρξε ένας ευπατρίδης, ένας ταπεινός ευεργέτης της Δράμας, ένας σπάνιος άνθρωπος που επέλεξε να ζήσει μια ήσυχη οικογενειακή ζωή, αφοσιωμένος κυρίως στη συγγραφή, και να διαθέσει την περιουσία του για να βραβεύονται από τον Δήμο Δράμας διακεκριμένοι επιστήμονες.

Θα τον θυμόμαστε πάντα.

Εξάλλου, το ίδρυμα που μας κληροδότησε θα τον «ανασταίνει» κάθε 28η Οκτωβρίου, όταν θα απονέμεται το βραβείο που ο Βαγγέλης Μαρινόπουλος θεσμοθέτησε.

Αιωνία του η μνήμη».

Φωτογραφία: proinos-typos.gr