Πολιτισμός

«Έφυγε» μια εμβληματική μορφή της παραδοσιακής μουσικής στην Καλή Βρύση

Μια εμβληματική φυσιογνωμία της παραδοσιακής μουσικής της Δράμας, με καταλυτική παρουσία και προσφορά στην διατήρηση των πολιτιστικών δρωμένων στην Καλή Βρύση, «έφυγε» πλήρης ημερών.

Ο Δημήτρης Κώττας, από τους τελευταίους παραδοσιακούς κατασκευαστές και παίχτες γκάιντας, ξεκίνησε ήδη το τελευταίο του ταξίδι.

«Ένας από τους τελευταίους και παλαιότερος της γενιάς των μουσικών της παράδοσης της Καλής Βρύσης και της περιοχής Δράμας ο Κωττας Δημήτριος έφυγε από κοντά μας» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτηση του στο fb ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλής Βρύσης.

Ο μπαρμπα Δημήτρης παίζοντας γκάιντα στο πλαίσιο της εκπομπής “Με τον Φανό του Διογένη”(Γιάννης Μυστηρίδης) της ΑΛΦΑ Τηλεόρασης

”Γεννήθηκε το 1926 και ξεκίνησε να παίζει γκάιντα σε ηλικία 13 χρόνων, δάσκαλος του ο πατέρας του. Εμβληματική παρουσία πρόσφερε τα μέγιστα στην κοινωνία του χωριού αλλά και στον Νόμο Δράμας, για τρεις τετραετίες διετέλεσε κοινοτάρχης της Καλής Βρύσης και για τέσσερα χρόνια δίδαξε στο μουσικό σχολείο της Δράμας.

Στήριξε μέχρι τα τελευταία χρόνια του τον πολιτιστικό σύλλογο αλλά και όλες τις δραστηριότητες του χωριού μας που είχαν να κάνουν με την παράδοση του.

Μπαρμπα Κωττα καλό ταξίδι!!!!

Δεν θα σε ξεχάσουμε!!!!!!!