Κοινωνία

Αίτημα για δημιουργία Περιφερειακού Δικαστηρίου στο Νευροκόπι

Την δημιουργία Περιφερειακού Δικαστηρίου στο Νευροκόπι, στο πλαίσιο του νέου δικαστικού χάρτη της χώρας και του νομοσχεδίου που πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση το ερχόμενο χρονικό διάστημα, έθεσε ο κυβερνητικός βουλευτής Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης στον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Ιωάννη Μπούγα.

Ο κ. Κυριαζίδης έθεσε το θέμα αυτό, κατά τη διάρκεια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, το πρωί της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου.

Περιφερειακό Δικαστήριο στο Νευροκόπι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών του τόπου

Ο Δραμινός βουλευτής  – όπως μας ενημερώνει με σχετικό δελτίο τύπου – επεσήμανε την αναγκαιότητα δημιουργίας δεύτερης περιφερειακής έδρας στο Κ. Νευροκόπι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών του τόπου αυτού (καιρικές συνθήκες – απόσταση από το κέντρο), καθώς και του προστιθέμενου φόρτου εργασίας του Πρωτοδικείου Δράμας εξαιτίας της έναρξης λειτουργίας του Σωφρονιστικού  Καταστήματος Νικηφόρου.

«Για το συγκεκριμένο ζήτημα τόσο από τον παριστάμενο Υφυπουργό, όσο και από τον παριστάμενο Εφέτη κο Παναγιώτη Καρακωνσταντή της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης τονίστηκε η αναγκαιότητα κατάθεσης σχετικών στοιχείων (Δικαστικές υποθέσεις – χώρος  στέγασης κλπ).

Προς τούτο οφείλουμε από κοινού με τις Δικαστικές Αρχές και τον Δικηγορικό Σύλλογο να καταβάλλουμε προσπάθεια προς την κατεύθυνση του ανωτέρου στόχου και σκοπού».

Δεν αλλάζει τίποτε στη Δράμα όσον αφορά τη λειτουργία Πρωτοδικείου

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Αναστάσιος Πούλιος, μετά από επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας ανέφερε ότι προφανώς και συμφωνεί με το αίτημα δημιουργίας Περιφερειακού Δικαστηρίου στο Νευροκόπι.

Σημείωσε όμως ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη η υλοποίηση του, δεδομένης της πολιτικής που ακολουθεί το Υπουργείο, όσον αφορά τη σύνταξη του νέου δικαστικού χάρτη της χώρας.

Θετική εξέλιξη για τη Δράμα είναι η διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης στο νομό, όσον αφορά την λειτουργία του Πρωτοδικείου.