Πολιτισμός

Αγώνες βουνού στο Παρανέστι

Περισσότεροι από 300 αθλητές μεγάλων αποστάσεων από διάφορα σημεία της Ελλάδας και το εξωτερικό, θα λάβουν μέρος από την Παρασκευή έως την Κυριακή, στους Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου Virgin Forest Trail.

Πρόκειται για απαιτητικούς και δύσκολους αγώνες ορεινού τρεξίματος 162  χιλιομέτρων διάρκειας 40 ωρών, 110 διάρκειας 24 ωρών και 46 χιλιομέτρων μέσα από το Παρθένο Δάσος.

Οι 80 αθλητές του αγώνα των 162 χιλιομέτρων θα ξεκινήσουν στις 8 το πρωί της Παρασκευής και η πρώτη άφιξη αθλητή αναμένεται μετά από 24 ώρες περίπου ενώ η λήξη του αγώνα θα γίνει στις 12 το βράδυ του Σαββάτου.

Ο αγώνας των 110 χλμ ξεκινά στις 7 το πρωί του Σαββάτου με τον πρώτο αθλητή να αναμένεται στον τερματισμό στις 8 το βράδυ (μετά από 11 ώρες).

Στις 9 το πρωί του Σαββάτου θα γίνει η εκκίνηση του αγώνα των 46 χιλιομέτρων με τους αθλητές να αναμένονται στον τερματισμό από τη 1 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.

Αφετηρία και τερματισμός των αγώνων είναι η πλατεία του Σιδηροδρομικού Σταθμού Παρανεστίου όπου την Κυριακή θα γίνουν οι απονομές των επάθλων.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στον ALPHA 95,5 ο Δήμαρχος Παρανεστίου Τάσος Καγιάογλου, όλα είναι έτοιμα προκειμένου να διεξαχθούν οι αγώνες με απόλυτη επιτυχία. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στους εθελοντές, σημειώνοντας ότι χωρίς αυτούς, η διεξαγωγή αυτής της πολύ μεγάλη εκδήλωσης θα ήταν αδύνατη.

Δυστυχώς φέτος, λόγω της πανδημίας, δεν θα διεξαχθούν οι αγώνες μικρών αποστάσεων και άλλα event,  για να αποφευχθεί ένας ενδεχόμενος συνωστισμός των επισκεπτών, που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα.