Πολιτική

«Αλλαγή Φρουράς» στους Δήμους της Δράμας – Σημαντικό “στοίχημα” η επόμενη μέρα για τον Χριστόδουλο Μαμσάκο

Μια νέα τετραετία ξεκινά για τον Δήμο Δράμας όπως και για τους Δήμους όλης της χώρας.

Την ερχόμενη Κυριακή 25 Αυγούστου στις 11:30 το πρωί, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Δράμα και την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου, η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, των προέδρων των κοινοτήτων και των νέων κοινοτικών συμβούλων.

Ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος καλείται τα επόμενα τέσσερα χρόνια να διοικήσει τον δήμο Δράμας χωρίς να έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, επιδιώκοντας συνεργασίες μεταξύ των επτά(7) συνολικά παρατάξεων που συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο Δράμας.

Τα νέα δεδομένα στην αυτοδιοίκηση απαιτούν μια ευρύτερη κουλτούρα συνεργασίας, όχι μόνο από την πλευρά του Δημάρχου και της παράταξης του, αλλά από το σύνολο των παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων.

Από τις πρώτες κιόλας συνεδριάσεις θα φανεί, αν και σε ποια βάση, είναι διατεθειμένες οι παρατάξεις του δήμου να συνεργαστούν με τον δήμαρχο Δράμας στην κατεύθυνση διοίκησης του δήμου σε μια κρίσιμη τετραετία.

Η στάση όλων θα δείξει, αν τελικά μπορούν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης να λειτουργήσουν στην πράξη και να παράξουν έργο στο πλαίσιο του ισχύοντος νόμου.

Τα ίδια δεδομένα ισχύουν και για τους άλλους τρείς δήμους του νομού Δράμας(Δοξατου, Νευροκοπίου, Παρανεστίου) εκτός του Δήμου Προσοτσάνης όπου ο νέος Δήμαρχος Θόδωρος Αθανασιάδης έχει την απόλυτη πλειοψηφία.

 Ορκωμοσία Δ.Σ. Δοξάτου: Παρασκευή 23 Αυγούστου

Όπως μας έχουν ενημερώσει από τον Δήμο Δοξάτου την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 πρόκειται να πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής.

Ειδικότερα, η τελετή ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Ζεκερίδη Θεμιστοκλή όπως επίσης των δημοτικών συμβούλων αλλά και των τοπικών συμβούλων που αναδείχθηκαν στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές θα πραγματοποιηθεί στις 7:00 το απόγευμα της 23ης Αυγούστου, στο Δημαρχείο Καλαμπακίου.

Ορκωμοσία Δ.Σ. Παρανεστίου: Σάββατο 31 Αυγούστου

Η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Παρανεστίου Αναστάσιου Καγιάογλου, των νεοεκλεγέντων Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων και Συμβούλων των κοινοτήτων του Δήμου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 12:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Κάτω Θόλου