Κοινωνία

Αναβαθμίζεται το πρώην Καπνολογικό Ινστιτούτο Δράμας σε ερευνητικό κέντρο για τον αγροδιατροφικό τομέα

Αναβαθμίζεται το πρώην Καπνολογικό Ινστιτούτο Δράμας και θα λειτουργεί πλέον ως ερευνητικό και αναπτυξιακό κέντρο υποστήριξης του αγροδιατροφικού τομέα με την υποστήριξη του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού(ΕΛΓΟ) Δήμητρα .

Η τελετή υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της περιφέρειας ΑΜΘ και του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί, με την παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου , του Προέδρου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Καθηγητή Σέρκου Χαρουτουνιάν και του Διευθύνοντος Συμβούλου Παναγιώτη Χατζηνικολάου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Παναγιώτη Χατζηνικολάου

Σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ τόνισε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τη Δράμα αφού το Καπνολογικό Ινστιτούτο όχι μόνο δεν κλείνει – όπως φημολογούνταν πριν ένα χρόνο περίπου – αλλά αναβαθμίζεται με τεράστιες προοπτικές.

Ήδη την περίοδο αυτή, είναι σε εξέλιξη εργασίες για την κτιριακή αναβάθμιση του Ινστιτούτου ενώ μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο ΕΛΓΟ θα αναλάβει την λειτουργία του, με την  τοποθέτηση ειδικών μηχανημάτων στο χώρο και την στελέχωση του από έμπειρους και εξειδικευμένους επιστήμονες, οι οποίοι θα υλοποιήσουν διάφορα ερευνητικά προγράμματα, όπως την επιστημονική υποστήριξη ελέγχου τσιγάρων και καπνού.

Ο κ. Παπαεμμανούλη σημείωσε ότι έχουν γίνει ήδη συναντήσεις με τον περιφερειάρχη κ. Μέτιο αλλά και τον πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην κατεύθυνση υλοποίησης δράσεων πανεπιστημιακού επιπέδου.