Κοινωνία

Ανεπιτήρητα άλογα Μικρόπολης: Καταγγελία Παπαεμμανουήλ – Απαντήσεις Μουρβετίδη

Μείζον πολιτικό ζήτημα δημιουργήθηκε στη Δράμα όσον αφορά την διαχείριση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή της Μικρόπολης Δράμας, από τα 46 ανεπιτήρητα άλογα, τα οποία αποτελούν κίνδυνο για τους κατοίκους της περιοχής και κυρίως τους διερχόμενους οδηγούς.

Γ. Παπαεμμανουήλ: Πάρτι αναθέσεων 110.000 ευρώ από τη διοίκηση Τοψίδη

Το θέμα πυροδοτήθηκε από τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο οποίος ευθέως κατηγόρησε την νυν περιφερειακή διοίκηση για «πάρτι» αναθέσεων.

Πιο συγκριμένα είπε πως η περιφερειακή διοίκηση Τοψίδη με την μέθοδο της κατάτμησης προχωρά σε 4 αναθέσεις συνολικού ποσού 110.000 ευρώ για την περισυλλογή, σίτιση, στέγαση και τσιπάρισμα των αλόγων, όταν λίγο καιρό πριν, είχε ψηφιστεί ομόφωνα και δόθηκαν 3.000 ευρώ για την ενοικίαση σταβλικών εγκαταστάσεων για τρείς μήνες ενώ επί δικής του θητείας, υπήρχε συμφωνία για το τσιπάρισμα τους, με τον Δήμο Προσοτσάνης.

Μ. Μουρβετίδης: Ο Παπαεμμανουήλ δεν έκανε τίποτε για τη λύση του προβλήματος – Δεν υπάρχει δόλος στις ενέργειες μας

Έντονη ήταν η αντίδραση του νυν αντιπεριφερειάρχη Δράμας Μιχάλη Μουρβετίδη ο οποίος ανέφερε σε δηλώσεις του στο Center TV ότι η προηγούμενη διοίκηση και ο κ. Παπαεμμανουήλ δεν είχαν κάνει τίποτε για το σοβαρό αυτό θέμα.

Είπε λοιπόν ότι η νέα περιφερειακή αρχή κινήθηκε άμεσα, έθεσε το θέμα στην αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία της Περιφέρειας, η οποία και έδωσε τις σχετικές οδηγίες και κατευθύνσεις προκειμένου να διευθετηθεί άμεσα το θέμα.

Σημείωσε, ότι η μόνη παρέμβαση του περιφερειάρχη κ. Τοψίδη ήταν η εντολή του, να λυθεί γρήγορα η υπόθεση και ακολουθήθηκαν πιστά οι οδηγίες της αρμόδιας υπηρεσίας.

Όσον αφορά τις αναθέσεις, δήλωσε πως το ποσό των 110.000 ευρώ είναι η ανώτερη δαπάνη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα χρησιμοποιηθεί στο σύνολο του.

Δήλωσε δε, ότι προτιμήθηκε η μέθοδος των αναθέσεων γιατί με αυτόν τον τρόπο υπάρχει η δυνατότητα καλύτερου και σωστότερου ελέγχου, της διαχείρισης της όλης διαδικασίας.