Κοινωνία

Ανεστάλη προσωρινά η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Προσοτσάνης

Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του νοσοκομείου Δράμας, το οποίο την περίοδο αυτή δοκιμάζεται λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης κρουσμάτων covid 19, ανεστάλη προσωρινά η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Προσοτσάνης, προκειμένου γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό να καλύψουν άμεσα, ανάγκες υπηρεσιών του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η εξέλιξη αυτή δεν έχει σε καμία περίπτωση στοιχεία μονιμότητας και θα επαναξιολογείται σχεδόν κάθε εβδομάδα, ανάλογα με τις εξελίξεις στην μάχη κατά του κορονοϊού.

«Αυτή την ώρα έχουμε πόλεμο, και το μέτωπο στη Δράμα είναι το νοσοκομείο μας. Οφείλουμε με κάθε μέσο και τρόπο να το ενισχύσουμε, για να μπορέσει να αντέξει και να μην πέσει» ανέφερε μεταξύ άλλων, αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας, εξηγώντας του λόγους για τους οποίους ανεστάλη η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Προσοτσάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε μερική αναστολή λειτουργίας βρίσκονται και άλλες πολλές δομές υγείας στην Δράμα και την Ελλάδα γενικότερα, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των μεγάλων νοσοκομείων – κυρίως της Βόρειας Ελλάδας – που την περίοδο αυτή είναι ιδιαιτέρως βεβαρημένα.