Life

Ανθεί ο αεραθλητισμός στην Δράμα – Αδιαφορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση

Χρόνια τώρα, ο πρόεδρος της Αερολέσχης Δράμας Γιάννης Ιωαννίδης πασχίζει να πείσει τους Δραμινούς  “αρμοδίους” να  δουν στην διάσταση που πρέπει την υπόθεση του αεραθλητισμού στη Δράμα και να κάνουν τα απαραιτήτως αναγκαία για την αναβάθμιση αυτού του – ολοένα αναπτυσσόμενου – αθλήματος.

Άδικος κόπος!

Υποσχέσεις, δεσμεύσεις, λόγια χωρίς αντίκρισμα.

Κι όμως, μικρές, καθόλου δαπανηρές παρεμβάσεις θα μπορούσαν να κάνουν τη Δράμα πρωτεύουσα του αεραθλητισμού στα Βαλκάνια και να προσελκύουν χιλιάδες αιωροπτεριστές τον χρόνο.

Καθόλου υπερβολικό.

Εδώ και 9 περίπου χρόνια ο Νορβηγός δάσκαλος Αλεξιπτώτου Πλαγιάς  Kjell-Harald Nesengmo διαμένει με τη σύζυγο και βοηθό του Rita Iversen στην Πετρούσα κάνοντας μαθήματα σε δεκάδες Σκανδιναβούς και όχι μόνο, που έρχονται στην περιοχή μας για τον σκοπό αυτό, αποκλειστικά.

Ο Νορβηγός δάσκαλος Αλεξιπτώτου Πλαγιάς  Kjell-Harald Nesengmo με τη σύζυγο και βοηθό του Rita Iversen

Ο Kjell-Harald Nesengmo ήρθε στη Δράμα και στην Πετρούσα το 2010, στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος που φιλοξενήθηκε τότε στην περιοχή μας. Ενθουσιάστηκε από την φιλοξενία, τους ανθρώπους, τον εξαιρετικό καιρό της πατρίδας μας αλλά και την πίστα απογείωσης της Πετρούσας.

“Πρόκειται για μια από τις τέσσερις καλύτερες παγκοσμίως, δεδομένου του μικροκλίματος της περιοχής, των αέριων ρευμάτων που αναπτύσσονται αλλά και του υψομέτρου της” αναφέρει ο Νορβηγός δάσκαλος, ο οποίος, έμπλεος αγάπης για την Ελλάδα, ζει στην Πετρούσα τους έξι μήνες της Άνοιξης και Καλοκαιριού φέρνοντας συνεχώς γκρουπ αεραθλητών από το εξωτερικό.

Μόνος του ή μάλλον με τη βοήθεια ελάχιστων.

Της εξαίρετης κυρίας Κατερίνας και του συντρόφου της που διατηρούν μια αξιόλογη πανσιόν στην Πετρούσα( ναι στην Πετρούσα παρακαλώ)η οποία ως επί το πλείστον λειτουργεί από την διαμονή των γκρουπ αεραθλητών, του Μανώλη, της Άρτεμης και λίγων ακόμη ανθρώπων που πίστεψαν και πιστεύουν στην σημαντικότητα του εγχειρήματος τους Νορβηγού  Kjell-Harald για την ανάπτυξη του αεραθλητικού τουρισμού στην περιοχή τους.

Η πανσιόν της κας Κατερίνας

Χωρίς την παραμικρή υποδομή στην πίστα της Πετρούσας, με ένα δρόμο “καρμανιόλα” και μηδενική βοήθεια από την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, ο Νορβηγός φιλέλληνας με τη σύζυγο του, φέρνουν στη Δράμα και την Πετρούσα, 70 και πλέον άτομα τον χρόνο, τα οποία διαμένουν στην πανσιόν της κας Κατερίνας, τρώνε στις ταβέρνες του νομού, αγοράζουν από τα καταστήματα μας, επισκέπτονται την αγορά μας.

“Αν λίγο μας βοηθούσαν, αν έφτιαχναν κάπως τον δρόμο κάνοντας τον λιγότερο επικίνδυνο, θα μπορούσαμε να προσελκύσουμε εκατοντάδες αεραθλητές που διψούν για πέταγμα στην πανέμορφη περιοχή της Πετρούσας αλλά και του Κορυλόβου” λένε με μια φωνή, ο  Kjell-Harald και η κα Κατερίνα.

Τον ερχόμενο Ιούνιο του 2020, με πρωτοβουλία του Kjell-Harald θα πραγματοποιηθεί στην Πετρούσα, το Nordic Open.

Περισσότεροι από 130 αθλητές, από την Δανία, την Γροιλανδία, την Φινλανδία, την Ισλανδία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία μαζί με φίλους και συγγενείς τους θα βρεθούν στη Δράμα για μία τουλάχιστον εβδομάδα, προκειμένου να πάρουν μέρος στους αγώνες και να γνωρίσουν την περιοχή μας.

Μέχρι τότε, έχουν το χρονικό περιθώριο η νέα δημοτική αρχή Προσοτσάνης και Δράμας αλλά και η νέα διοίκηση στην αντιπεριφέρεια Δράμας, να κάνουν πράξη όλα αυτά, για τα οποία χρόνια τώρα, οι προκάτοχοι τους αδιαφορούσαν.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από το αποχαιρετιστήριο πάρτι στο τελευταίο γκρουπ αεραθλητών από τη Νορβηγία, στην πανσιόν της κας Κατερίνας στην Πετρούσα.

Οι Νορβηγοί αεραθλητές: Tony Engan, Robert Nilsen, Tora Haabet, Hallvard Liken, Rolj Arne Borgen με τους δασκάλους τους

Η κα Κατερίνα στο κέντρο με τον σύντροφο της Dieder στα δεξιά της: εξαιρετικοί οικοδεσπότες – Αριστερά της, το ζεύγος Μανώλη και Άρτεμης Μαρούση, στυλοβάτες της προσπάθειας που γίνεται στην Πετρούσα ενώ στην άκρη αριστερά ο Νορβηγός δάσκαλος αλεξιπτώτου πλαγιάς.
Από αριστερά: Μαρία Βαλαβάνη, Γιάννης Γιουλβάνης και στην άκρη δεξιά ο κ. Θεοφάνης, ένας άνθρωπος ιδιαίτερα οξυδερκής με άριστη γνώση της προσπάθειας που καταβάλλεται

Άρης Γκέρτας