Life

Αξιοπρεπείς οι τιμές των αμνοεριφίων φέτος, για τους κτηνοτρόφους της Δράμας

Τουλάχιστον αξιοπρεπείς  είναι οι τιμές που εξασφάλισαν φέτος οι κτηνοτρόφοι της Δράμας, στις πωλήσεις των αμνοεριφίων τους, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου των κτηνοτρόφων Δράμας Γιάννη Κιτσουκάκη.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 υπήρχε και υπάρχει ενδιαφέρον αγοράς και αυξημένη ζήτηση. «Σε αυτό συνετέλεσε σε μεγάλο βαθμό το Πάσχα των καθολικών, την προηγούμενη εβδομάδα».

Όσο δε για το δικό μας Πάσχα, ο κ. Κιτσουκάκης ανέφερε ότι σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της τιμής και του ελέγχου της κατάστασης, παίζουν τα μεγάλα σούπερ μάρκετ της χώρας.

«Δεν υπάρχουν πολλά αρνιά και κατσίκια. Ήδη, έμποροι που προμηθεύουν σούπερ μάρκετ, έχουν αγοράσει εδώ και καιρό ζωντανά αρνιά και κατσίκια, τα οποία έχουν σε δικούς τους χώρους, για να έχουν εξασφαλίσει το Πάσχα ένα μεγάλο ποσοστό κατανάλωσης».

Με αυτόν τον τρόπο όμως παρεμβαίνουν ουσιαστικά και στην διαμόρφωση της τελικής τιμής.

Για το γνωστό αρνοπάζαρο της Δράμας που πάντοτε γίνονταν μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα ο κ. Κιτσουκάκης ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια είχε χάσει την αίγλη του, πέρισυ δεν πραγματοποιήθηκε ενώ φέτος  μάλλον δεν θα γίνει λόγω των ειδικών καταστάσεων που ισχύουν στη χώρα.

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη του Γιάννη Κιτσουκάκη στον ALPHA NEWS 95,5: