Ενδιαφέροντα

Ασφυξία στα νοσοκομεία της περιφέρεια μας – αντιδράσεις για την αναστολή λειτουργίας των αγροτικών ιατρείων

Αφόρητη είναι πλέον η πίεση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, όπου κλίνες ΜΕΘ covid είναι σχεδόν στο σύνολό τους κατειλημμένες.

Υψηλές πληρότητες καταγράφονται τόσο στην Ανατολική Μακεδονία, όσο και στη Θράκη. Ελάχιστες είναι οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, που είναι μονάδα αναφοράς, ενώ γεμάτη είναι η αντίστοιχη μονάδα του νοσοκομείου της Καβάλας.

Η άνοδος των κρουσμάτων είχε ως αποτέλεσμα την εκ νέου λειτουργία κλινικών covid στα Νοσοκομεία της Ξάνθης και της Κομοτηνής. Παράλληλα, από χθες οι υγειονομικές αρχές προχώρησαν σε αναστολή της λειτουργίας των αγροτικών ιατρείων σε Δράμα, Ξάνθη, Ροδόπη και Έβρο και σε περιορισμό της λειτουργίας κέντρων υγείας μόνο σε πρωινή βάρδια, έτσι ώστε το προσωπικό να ενισχύσει τη λειτουργία των νοσοκομείων της Θράκης.

Αντιδράσεις για την αναστολή λειτουργίας των αγροτικών ιατρείων

Οι αλλαγές αυτές έχουν προκαλέσει, πάντως, αντιδράσεις από τους κατοίκους  της περιφέρειας, οι οποίοι τονίζουν ότι η περιοχή μένει χωρίς παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία κάτοικοι των χωριών και οικισμών θα πρέπει να μετακινούνται μακριά για μία απλή ιατρική πράξη ή μια συνταγογράφηση.

Το πρωί της Τρίτης κάτοικοι του Παρανεστίου συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση αυτή, ζητώντας την άμεση ανάκληση της.