Life

Αυτοδιοίκηση Πολιτών: Πως μπορεί να υπάρξει οριζόντια έκπτωση στους λογαριασμούς νερού, τουλάχιστον 20%

Στην δυνατότητα εξοικονόμησης χρημάτων από την ΔΕΥΑΔ, προκειμένου να υπάρξει οριζόντια έκπτωση στους λογαριασμούς του νερού τουλάχιστον 20%, αναφέρεται η δημοτική παράταξη του Δήμου Δράμας «Αυτοδιοίκηση Πολιτών».

Σε ανακοίνωση της με αφορμή τον απολογισμό της χρήσης για το έτος 2019 της ΔΕΥΑΔ, σημειώνει ότι με την κατασκευή γεώτρησης στον Κορύλοβο και ένα σωστό προγραμματισμό έργων, μπορεί να υπάρξει μείωση του κόστους ρεύματος και άλλων εξόδων, της τάξης των 800-900 χιλιάδων ευρώ.

 Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών»

Από τον απολογισμό της χρήσης για το έτος 2019 της ΔΕΥΑΔ, προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα.

Τα έσοδα της δημοτικής επιχείρησης ΔΕΥΑΔ, που πληρώνουμε εμείς οι πολίτες, για την κατανάλωση νερού και τα τέλη υπονόμων, ανέρχονται στο ποσό των 3.648.000€.

Η κατασκευή γεώτρησης στον Κορύλοβο, θα μειώσει το κόστος ρεύματος κατά 400.000-500.000€

Από τα έξοδα πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα, τα 1.306.000€ που αφορούν την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, για την λειτουργία των αντλιών ύδρευσης, ενώ εδώ και χρόνια, έχει κατατεθεί πρόταση για την κατασκευή γεώτρησης στον Κορύλοβο, που θα μειώσει το κόστος του ρεύματος κατά 400.000-500.000€.

Σωστός προγραμματισμός – ενοποίηση ομοειδών έργων

Υπάρχουν και τα έξοδα, που μπορούν να μειωθούν άμεσα και αφορούν τις απευθείας αναθέσεις κατασκευής έργων, που ανέρχονται στο ποσό των 959.000€, ενώ με ένα σωστό προγραμματισμό, μπορεί να υπάρξει ενοποίηση ομοειδών έργων, ώστε να προχωρήσουμε σε διαγωνιστική διαδικασία που θα μας αποδώσει εκπτώσεις το λιγότερο 400.000€.

Μετά από αυτό το συμμάζεμα, που συν τοις άλλοις θα έχει αποτέλεσμα την ποιοτικότερη στάθμη των εκτελούμενων έργων, μπορεί να υπάρξει οριζόντια έκπτωση στους λογαριασμούς του νερού τουλάχιστον 20%.

Δυστυχώς όμως είναι άλλες οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, η οποία όσον αφορά την διαχείριση του δημοσίου χρήματος, έχει αποδείξει ότι δεν σέβεται το υστέρημα των πολιτών αυτού του τόπου.