Ενδιαφέροντα

Α. Καρυπίδης για Ελληνοτουρκικά: Να περιμένουμε αντιδράσεις-χρειάζεται ψυχραιμία

Ως τεράστια επιτυχία σε διπλωματικό επίπεδο για την Ελλάδα, χαρακτήρισε την συμπεριφορά Δένδια στην Τουρκία, ο συνταγματάρχης ειδικών δυνάμεων ε.α. Αλέξανδρος Καρυπίδης, σε ανάλυση του στην ενημερωτική εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5.

Ο κ. Καρυπίδης ανέφερε ότι το μήνυμα που εξέπεμψε η χώρα μας είναι ότι δεν θα πάει σε καμία διαπραγμάτευση με τους όρους που θέτει η Τουρκία, επειδή κάποιοι εταίροι μας έχουν σχέσεις οικονομικές και επιχειρηματικές με την γείτονα.

Ο εκνευρισμός της Τουρκίας δεν φάνηκε ακόμη

Σημείωσε δε, ότι πρέπει να περιμένουμε αντιδράσεις.

«Ο εκνευρισμός της Τουρκίας δεν φάνηκε ακόμη, είμαι σίγουρος ότι θα εκδηλωθεί με κάποιο τρόπο. Οι κινήσεις που περιμένω από την Τουρκία έχουν σχέση είτε με προβοκάτσιες είτε με πίεση στον Έβρο και στα νησιά, αδιαλλαξία στην Κύπρο, έξοδο για υδρογονάνθρακες μέσω του Τουρκολυβικού μνημονίου, τάραγμα των διεθνών συμβάσεων και αναμόχλευση της συνθήκης του Μοντρέ, για το καθεστώς στα στενά του Βοσπόρου».

Aπαιτείται ψυχραιμία, διπλωματία και συνεννόηση

Ο Δραμινός συνταγματάρχης ε.α. τόνισε ότι απαιτείται ψυχραιμία, διπλωματία και συνεννόηση από την Ελληνική πλευρά, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε.

«Γιατί στο τέλος εμείς θα βγούμε κερδισμένοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρακάτω ακούστε την ανάλυση του Αλέξανδρου Καρυπίδη στον ALPHA NEWS 95,5: