Πολιτισμός

Γενική κατακραυγή για τον βανδαλισμό του τοίχου της Αγίας Βαρβάρας

Την γενική κατακραυγή πολιτών, αυτοδιοικητικών παραγόντων, εκπροσώπων φορέων της Δράμας, καλλιτεχνών, προκάλεσε η απαράδεκτη ενέργεια κάποιων, να μουτζουρώσουν το βράδυ της Παρασκευής τον τοίχο της Αγίας Βαρβάρας, τον οποίο το πρωί της ίδιας ημέρας ξεκίνησαν να ζωγραφίζουν εθελοντές του Κέντρου Νεότητας, με πρόσωπα και φιγούρες ηρώων της επανάστασης του 1821.

Για την εύρεση των δραστών αυτής της πράξης βανδαλισμού ξεκίνησε ήδη έρευνα ενώ «γέμισε» το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σχόλια χρηστών που καταδικάζουν την ενέργεια.

Οι αναφορές στα social media περί ύπαρξης ομάδων ακραίων πολιτικών ή ανθελληνικών στοιχείων πίσω από την κίνηση αυτή δεν βασίζονται μέχρι στιγμής σε στοιχειοθετημένες αποδείξεις.

Ήδη το πρωί του Σαββάτου, εθελοντές προσήλθαν στην περιοχή και αποκατέστησαν την ζημιά που έγινες το προηγούμενο βράδυ.

Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρξε έντονος δημόσιος διάλογος στο διαδίκτυο με αφορμή την πρωτοβουλία του Δημάρχου Δράμας να δώσει το πράσινο φώς για να σβηστούν τα γκράφιτι που ήταν φιλοτεχνημένα στον τοίχο εδώ και πολλά χρόνια, προκειμένου να ζωγραφιστεί εκ νέου ο τοίχος.

Πολίτες, παρατάξεις της αντιπολίτευσης αλλά και οι ίδιοι οι δημιουργοί των γκράφιτι  κατηγόρησαν τον κ. Μαμσάκο ότι προχώρησε στην κίνηση αυτή, αυταρχικά, χωρίς προηγουμένως να  ενημερώσει τους καλλιτέχνες για την πρόθεση του να σβήσει τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες και να συζητήσει μαζί τους, κάποιες προτάσεις τους για νέα έργα.

Την απαράδεκτη ενέργεια καταδίκασαν με ανακοίνωση τους και οι ίδιοι ο δημιουργοί των γκράφιτι.