Κοινωνία

Γ. Σαβρίδης: ο Δραμινός εργαζόμενος που έχασε τη ζωή του στο λατομείο είχε εμπειρία και δεν ήταν άπειρος

Τις αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες των τοπικών συνδικάτων έχει προκαλέσει ο θάνατος του Δραμινού εργαζομένου σε λατομείο του Δήμου Νέστου. Πρόκειται για έναν ακόμη θάνατο, ο οποίος προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των νέων Δραμινών που σκοτώνονται σε ατύχημα σε λατομεία μαρμάρων της περιοχής μας.

«Αν δεν λάβει η κυβέρνηση άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και δεν επιβάλλονται πρόστιμα, θα θρηνούμε κάθε μήνα και έναν εργαζόμενο που θα χάνει τη ζωή του» ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας Γιώργος Σαβρίδης σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5.

Ο κ. Σαβρίδης ανέφερε ότι ο εργαζόμενος  – περίπου 50 ετών – που έχασε τη ζωή του είχε εμπειρία στο επάγγελμα και δεν ήταν άπειρος.  Είχε φύγει στην Γερμανία για να βρει μια καλύτερη τύχη αλλά επέστρεψε στην Ελλάδα πρόσφατα και ασχολήθηκε επαγγελματικά με την παλιά του δουλειά, δεδομένου ότι παλαιότερα εργαζόταν σε λατομείο της Δράμας.

Έπεσε με το φορτηγό «τάμπερ» σε γκρεμό 150 μέτρων στην προσπάθεια του να αδειάσει υλικά του λατομείου, επειδή το έδαφος δεν ήταν σταθερό λόγω της βροχής που είχε πέσει τις προηγούμενες ημέρες.

Το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας με ανακοίνωση του, απαιτεί την άμεση διαλεύκανση των αιτιών του δυστυχήματος και τον καταλογισμό των ευθυνών, τονίζοντας, παράλληλα, ότι «παρά τις προειδοποιήσεις και τις επισημάνσεις μας χρόνια τώρα, συνεχίζει και αυξάνει ο αριθμός των εργατικών ατυχημάτων».