Εκλογές 2019

Δέσποινα Ευαγγέλογλου: Μια δυναμική γυναίκα στον στίβο της Αυτοδιοίκησης

Αν ο όρος “Σύγχρονη Γυναίκα” αφορά στην πολυδιάστατη φύση της γυναίκας και τους καίριους ρόλους της, στην οικογένεια, στον επαγγελματικό στίβο στο κοινωνικό σύνολο, τότε η Δραμινή επιστήμονας Δέσποινα Ευαγγέλογλου, τον έχει κατακτήσει με το σπαθί της.

Δυναμική και δραστήρια, η Μικροβιολόγος-Βιοπαθολόγος με καταγωγή από την Αδριανή, αποδεικνύει καθημερινά ότι στην σημερινή ανδροκρατούμενη κοινωνία, η οποία εξακολουθεί να φέρεται μεροληπτικά και προκατειλημμένα έναντι του γυναικείου φύλου,  η ίδια, όχι μόνο καταφέρνει να  φέρνει εις πέρας όλους τους στόχους της, αλλά θέτει και νέους.

Με το Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου στη Δράμα

“Θεωρώ τον εαυτό μου ενεργό πολίτη, με την σημασιολογική έννοια του Αριστοτέλη”

Στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές επέλεξε να είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Δράμας με τον συνδυασμό του Χρήστου Μέτιου.

“Θεωρώ, τον εαυτό μου ως ενεργό πολίτη με την σημασιολογική έννοια που έχει αποδώσει ο αρχαίος Αριστοτέλης, που προσπαθεί να συνεισφέρει με τις δικές του δυνάμεις στην εύρεση λύσεων κυρίως στα προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο της Υγείας σε τοπικό επίπεδο. Ανήκω στους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται ότι η δημόσια δράση του πολίτη επιβεβαιώνει το πραγματικό νόημα της δημοκρατίας πάντα με γνώμονα το γενικό καλό της κοινωνίας ευρύτερα.

Με βάση αυτό το σκεπτικό της ανιδιοτελούς προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο έλαβα την απόφαση να κάνω ένα βήμα περαιτέρω και να θέσω τον εαυτό μου ως υποψήφιο στην κρίση του Δραμινού λαού στο δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης” απαντά η Δέσποινα Ευαγγέλογλου στο ερώτημα για τα κίνητρα της υποψηφιότητα της.

Με τον σύζυγο της, εκπαιδευτικό, Γιάννη Χατζηκυριάκου

“Το μυστικό είναι μια … δεμένη οικογενειακή ζωή”

Παντρεμένη με τον εκπαιδευτικό Γιάννη Χατζηκυριάκου, μητέρα δύο παιδιών, οκτώ και δέκα χρονών, γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα αλλά και την ομορφιά της οικογένειας.

“Το μυστικό για την επιτυχή ανταπόκρισή μου σε όλες αυτές τις διαφορετικές εκφάνσεις της καθημερινής μου ενασχόλησης βρίσκεται στον παράγοντα της ύπαρξης μιας δεμένης οικογενειακής ζωής” αναφέρει χαρακτηριστικά και σημειώνει ότι η βοήθεια του συζύγου της είναι σημαντική στον καθημερινό της αγώνα, αφού πρόκειται για έναν άνθρωπο “έτοιμο και ικανό να αντεπεξέλθει επιτυχώς στις επιμέρους δραστηριότητες ανατροφής των παιδιών μας”.

“Με ένα χαμόγελο στα χείλη”.

“Με ένα χαμόγελο στα χείλη”.

Αυτή είναι η φράση με την οποία απάντησε μια αγαπημένη της φίλη, στο ερώτημα: τι είναι αυτό που θα ξεχώριζες στον χαρακτήρα της Δέσποινας;”.

Και έσπευσε αμέσως να συμπληρώσει για τον δυναμισμό και την ωριμότητα της σκέψης της, την ψυχραιμία που δείχνει σε πολλές περιπτώσεις και κυρίως στην καθαρή αποκρυσταλλωμένη άποψη της πάνω σε καίρια θέματα και καταστάσεις, στην καθημερινότητα της.

Με την βουλευτή της ΝΔ Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου

“Δεν διαπραγματεύομαι το γενικό καλό και συμφέρον των πολιτών”

“Ποια θα είναι η στάση σας στην περίπτωση που για ένα σοβαρό θέμα της Δράμας, οι “κομματικές γραμμές” δεν συνάδουν με το συμφέρον του τόπου ;” ρωτήσαμε την κυρία Ευαγγέλογλου.

“Έχω αποδείξει στην πράξη σε όλες τις εκφάνσεις της συνδικαλιστικής μου δράσης τόσα χρόνια, πως δεν διαπραγματεύομαι το γενικό καλό και συμφέρον όλων των πολιτών της τοπικής μας κοινωνίας στο βωμό κομματικών γραμμών ή επιλεκτικών εξυπηρετήσεων.

Για μένα τα προβλήματα ή τα αιτήματα μεμονωμένων ατόμων ή συλλογικών οργανώσεων κρίνονται εξίσου σημαντικά προς άμεση αντιμετώπισή τους, με ιεράρχηση βέβαια της προτεραιότητάς τους, ανεξαρτήτως κομματικής, πολιτικής ή κοινωνικής προέλευσης αυτών που τα εκπροσωπούν”.

Η επιλογή της Ιατρικής είναι μία συνειδητή απόφαση – αποτελεί μία ύψιστη επιστήμη συνδεδεμένη άμεσα με την παρακολούθηση της ανθρώπινης ζωής

Μεγαλωμένη στην Αδριανή, δεν ξεχνά ποτέ την καταγωγή της και τα ξέγνοιαστα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στο επαρχιακό περιβάλλον του χωριού της.

“Από μικρό παιδί αγαπούσα το διάβασμα, είχα έφεση προς τη γνώση γενικότερα πάνω σε διάφορους τομείς, διδάχτηκα Μουσική, συμμετείχα ενεργά σε παραδοσιακούς συλλόγους ως χορεύτρια και είχα αποφασίσει ήδη από τα γυμνασιακά μου χρόνια πως θα ακολουθούσα πανεπιστημιακές σπουδές.

Η επιλογή της Ιατρικής ήρθε αργότερα και ήταν μία συνειδητή προσωπική μου απόφαση, καθώς θεωρούσα ότι αποτελεί μία ύψιστη επιστήμη συνδεδεμένη άμεσα με την παρακολούθηση της ανθρώπινης ζωής. Επίσης, συνειδητή ήταν η απόφασή μου για την επιλογή της ειδικότητας της Μικροβιολόγου-Βιοπαθολόγου με βασική αιτιολογία της απόφασής μου να εστιάζεται στο ότι η εν λόγω ειδικότητα περιλαμβάνει τον καθοριστικό τομέα της πρόγνωσης των ιατρικών παθήσεων μέσω της διενέργειας εργαστηριακών εξετάσεων. Είναι ένας τομέας που με ενθουσιάζει στην υπηρέτησή του, καθώς μου δίνει την ευκαιρία να καθοδηγώ έγκαιρα και αποτελεσματικά τους ασθενείς μου για να προλαμβάνουν ή να αντιμετωπίζουν πιθανά προβλήματα της υγείας τους.

Να σας ενημερώσω πως τα τελευταία δέκα χρόνια διατηρώ μικροβιολογικό εργαστήριο στο κέντρο της Δράμας με άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό και εργαστηριακό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, που μπορεί να υποστηρίξει όλη την γκάμα των εξετάσεων”.

Ιδιαίτερη είναι η αγάπη της προς τους γονείς της:Τα βιώματα της ήρεμης αλλά ταυτόχρονα πλούσιας βιωμάτων και πολιτικοποιημένης οικογενειακής ζωής αποτελούν εχέγγυα στη δημιουργία ενός ανθρώπου ισορροπημένου χωρίς αισθήματα κατωτερότητας, έτοιμου για αυθόρμητη προσφορά και αλτρουιστική βοήθεια σε όλα τα επίπεδα” λέει η Δέσποινα Ευαγγέλογλου.

Και οι δύο γονείς της ήταν κοινοτικοί υπάλληλοι ενώ ο πατέρας της, Χρήστος Ευαγγέλογλου, είχε έντονη συνδικαλιστική δράση υπηρετώντας τα αξιώματα του Προέδρου Υπηρεσιακών Κρίσεων των Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, του Προέδρου του τοπικού Συλλόγου Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων και του Γενικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους.

Δύσκολη και υποκειμενική η προσπάθεια αποτύπωσης της έννοιας της επιτυχίας

-Τι είναι για εσάς επιτυχία; Νιώθετε πετυχημένη;

“Σίγουρα η προσπάθεια αποτύπωσης της έννοιας της επιτυχίας είναι αρκετά δύσκολη και υποκειμενική, καθώς περιλαμβάνει πολλούς ετερόκλητους παράγοντες. Κατά τη γνώμη μου η επιτυχία ενός ατόμου προϋποθέτει μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, που ζει μέσα σε ένα ευτυχισμένο οικογενειακό περιβάλλον, περιστοιχισμένο από φίλους, που απολαμβάνει επαγγελματική καταξίωση και εκπληρώνει τους καθημερινούς μικρούς στόχους της ζωής.

Μπορώ να ισχυριστώ ότι βρίσκομαι σε μια διαρκή προσπάθεια επίτευξης των προσωπικών μου προσδοκιών σε ατομικό, οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο προκειμένου να ελέγχω τη μακροπρόθεσμη υλοποίησή τους”.

Η δύναμη του ανθρώπινου μυαλού σε συνδυασμό με τη βοήθεια του Θεού διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των ανθρώπινων δημιουργημάτων.

– Υπάρχει τύχη ή εμείς φτιάχνουμε την τύχη μας;

Ασφαλώς ο παράγοντας που λέγεται τύχη φαίνεται να επηρεάζει σημαντικές στιγμές στη ζωή του αναπτυσσόμενου ατόμου. Εντούτοις, πιστεύω πως οι άνθρωποι διαμορφώνουν την τύχη τους μέσα από την ικανότητά τους να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις στη ζωή τους. Όταν εναποθέτουμε την πραγματοποίηση επιτυχών έργων αποκλειστικά στον παράγοντα της τύχης, είναι σαν να υποτιμούμε τις δεξιότητες της προσωπικότητάς μας. Η δύναμη του ανθρώπινου μυαλού σε συνδυασμό με τη βοήθεια του Θεού διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των ανθρώπινων δημιουργημάτων

 

 «Ερχόμαστε στη ζωή για να είμαστε αληθινοί, ανθρώπινοι, αλληλέγγυοι για έναν καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας» 

είναι το “moto” της Δέσποινας Ευαγγέλογλου και η φράση που αποτυπώνει ίσως σε κάποιο βαθμό, την φιλοσοφία της ζωής της.

Με τον βουλευτή της Ν.Δ. Βασίλη Οικονόμου

Τα χαρακτηριστικά ενός “καλού πολιτικού”

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να συγκεντρώνει ένας “καλός πολιτικός”;

“Η έννοια του «καλού πολιτικού», κατά τη γνώμη μου, περιλαμβάνει μια σειρά χαρακτηριστικών που πρέπει να διαθέτει ως πολιτική προσωπικότητα. Κατ’ αρχάς το σημαντικότερο όλων είναι να σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους. Να αγαπάει τη χώρα και το λαό του, να ακούει τις προτάσεις των πολιτών και να συνεισφέρει αμερόληπτα και αντικειμενικά για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου του.

Πολύ σημαντικό προσόν θεωρείται επίσης το να είναι άτομο υπεύθυνο, εργατικό, νοήμων που να διαθέτει εγκαρδιότητα, ευεργετικό πνεύμα, διορατικότητα και να λειτουργεί προσηλωμένα προς την εξυπηρέτηση του γενικού και όχι του ατομικού του συμφέροντος.  Τέλος, επισημαίνω τα χαρακτηριστικά της ακεραιότητας του χαρακτήρα, του χρηστού ήθους και μιας δυναμικής προσωπικότητας με εμπεριστατωμένη γνώση επί των θεμάτων, που όλα μαζί συνθέτουν το πρόσωπο του ιδανικού ηγέτη και πολιτικού”.

Άποψη και θέση για τα ζητήματα της Δράμας

Εκείνο το οποίο, μας εξέπληξε στην συζήτηση μας με την Δέσποινα Ευαγγέλογου ήταν η άριστη γνώση της στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την Δράμα και τους κατοίκους της.

Στην απάντηση της για την κατάσταση που επικρατεί στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας πέρα από την διαπίστωση, υπήρχε συγκεκριμένη πρόταση και άποψη η οποία καταδεικνύει την συνεχή ενασχόληση της με τα κοινά.

Εξάλλου, η πρόσφατη επιλογή της να “κατέλθει” ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Χρήστου Μέτιου αποτελεί συνέχεια μια έντονης αγωνιστικής δράσης μέσα από το Δ.Σ. του ιατρικού συλλόγου Δράμας αλλά και του κόμματος της Ν.Δ. (Τομεάρχης Υγείας στη ΝΟΔΕ Δράμας).

Οι άμεσες προτεραιότητες σε όλους τους τομείς

“Είναι αλήθεια πως ο νομός της Δράμας τα τελευταία χρόνια μειονεκτεί σε υποδομές και έργα ανάπτυξης σε σχέση με τους υπόλοιπους νομούς της ΑΜΘ. Στις άμεσες προτεραιότητες του νομού μας συγκαταλέγεται η ταχεία οδική διασύνδεσή του με το δίκτυο της Εγνατίας Οδού.

Επίσης, δεύτερη αναγκαιότητα για το νομό μας αποτελεί η χορήγηση και η βέλτιστη αξιοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων που θα απορροφήσουν ανθρώπινο εργατικό δυναμικό για την άμβλυνση του πρωτοφανούς φαινομένου της ανεργίας κυρίως των νέων ανθρώπων.

Σημαντικό κομμάτι ανάπτυξης του νομού μας συνιστά η αξιοποίηση του φυσικού και ιστορικού του πλούτου.

Ειδικότερα, αναφέρομαι στην προώθηση του χειμερινού τουρισμού μέσω της καλύτερης λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου του Φαλακρού, το οποίο πρέπει να εξελιχθεί σε χειμερινό πόλο έλξης σε πανελλαδικό επίπεδο.

Με τον πολιτικό και σημαίνων στέλεχος της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη

Σημαντικό αξιοθέατο και μνημείο φυσικής κληρονομιάς αποτελεί το Παρθένο δάσος της Ελατιάς, το οποίο οφείλει να λάβει την τουριστική αξιοποίηση που του αξίζει.

Στο δήμο Παρανεστίου υπάρχουν τα ιαματικά λουτρά των Θερμιών, μια πραγματική λουτρόπολη που παραμένει αναξιοποίητη εις βάρος της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Πρέπει να δοθεί βαρύτητα σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού του τόπου μας που έχουν πραγματική ανάγκη στήριξης με επιχειρησιακά προγράμματα και δράσεις κοινωνικής πολιτικής, όπως άτομα με αναπηρία και ειδικές ανάγκες, οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ηλικιωμένοι, κοινότητες Ρομά και άνεργοι.

Αποφασιστικής σημασίας επισημαίνω για τον τόπο μας την ίδρυση και λειτουργία Ανώτερων ή Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, όπως ήδη υπάρχουν σε όλους τους όμορους νομούς.

Αναφέρω, επίσης, το χώρο της Υγείας με ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας περίθαλψης, στελέχωση δημόσιων δομών με το απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό και κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή. Απαιτείται η Δράμα να αποκτήσει Ογκολογικό Τμήμα, γιατί καθημερινά ως ιατρός έρχομαι σε επαφή με ασθενείς που ταλαιπωρούνται γι’ αυτό το λόγο.

Τέλος, ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της βιομηχανίας, των οινοποιητικών μονάδων, της εξόρυξης μαρμάρων, της κτηνοτροφίας και της γεωργικής παραγωγής, που αποτελούν πλουτοπαραγωγικές πηγές του νομού μας. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλει η έλευση του φυσικού αερίου, που έχει ήδη δρομολογηθεί”.

Τέλος, ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της βιομηχανίας, των οινοποιητικών μονάδων, της εξόρυξης μαρμάρων, της κτηνοτροφίας και της γεωργικής παραγωγής, που αποτελούν πλουτοπαραγωγικές πηγές του νομού μας. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλει η έλευση του φυσικού αερίου, που έχει ήδη δρομολογηθεί”.

Στόχος μου να εκπροσωπήσω επάξια τους συμπολίτες μου στην περιφέρεια ΑΜΘ

Η Δέσποινα Ευαγγέλογλου μετά από μια επιτυχημένη πορεία στο χώρο της Ιδιωτικής Υγείας και επιστημονικών-συνδικαλιστικών σωματείων, αποφάσισε μέσα από ώριμη σκέψη να κατέλθει στις επικείμενες εκλογές με στόχο να εκπροσωπήσει επάξια τους συμπολίτες της Δραμινούς, στην περιφέρεια ΑΜΘ.

«Θεωρώ δε ότι διαθέτω όλα εκείνα τα προσόντα, όπως μεθοδικότητα, υπευθυνότητα, διορατικότητα, συνέπεια, εργατικότητα, ενσυναίσθηση και φιλότιμο, που με καθιστούν ικανή να διεκδικήσω την ψήφο του δραμινού κόσμου για ένα καλύτερο μέλλον του νομού μας” απαντά στο ερώτημα «Γιατί σε αυτές τις περιφερειακές εκλογές ο κόσμος να «σταυρώσει» την Δέσποινα Ευαγγέλογλου».

Όσο δε για την ερώτηση: «γιατί να επιλέξει Χρήστο Μέτιο» απαντά:

“Ο συνδυασμός της «Περιφερειακής Αναγέννησης» διαθέτει ως επικεφαλής τον κ. Χρήστο Μέτιο, ένα λαμπρό επιστήμονα με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα. Ένας πολιτικός της αυτοδιοίκησης τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει υπηρετήσει σχεδόν σε όλα τα αξιώματα των δύο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης με αποδεδειγμένη επιτυχής πορεία.

Είναι γνώστης της επιχειρηματικής δραστηριότητας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ιδιωτική πρωτοβουλία. Επιπροσθέτως, διέκρινα ορισμένα στοιχεία της προσωπικότητάς του που με ενέπνευσαν και με οδήγησαν να συμπαραταχθώ στο πλευρό του, όπως η εντιμότητα, η αποφασιστικότητα, η ευγένεια, η ειλικρίνεια, το όραμα και η προσήλωση στην επίτευξη των στόχων της ευρύτερης ανάπτυξης  που ήδη έχει ξεκινήσει για την περιφέρεια ΑΜΘ και θα ολοκληρωθεί στο προσεχές διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα στοιχεία για τη Δέσποινα Ευαγγέλογλου και την υποψηφιότητα της, στην ιστοσελίδα της, στο fb:

https://www.facebook.com/%CE%95%CF%85%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%94%CE%AD%CF%83%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%B1-424212285004590/

alpha-news.gr