Ενδιαφέροντα

Δήμος Δράμας: ειδική βεβαίωση για τη σίτιση αδέσποτων ζώων

Ο Δήμος Δράμας χορηγεί ειδική βεβαίωση για τη σίτιση αδέσποτων ζώων για όσους επιθυμούν να ταΐσουν τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς του Δήμου, στο πλαίσιο των μέτρων  απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τη μετάδοση της διασποράς του κοροναϊού.

Στη βεβαίωση γίνεται αναφορά, πέραν των στοιχείων του πολίτη, του σημείου που βρίσκονται τα ζώα, οι ημέρες και η ώρα ταΐσματος (η διάρκεια του οποίου δεν πρέπει να ξεπερνά τις 3 ώρες).

Για τη χορήγηση της βεβαίωσης οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 25213 50650 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση elales@dimosdramas.gr.

Υπεύθυνος είναι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δράμας Μιχάλης Μουρβετίδης.

Τι γίνεται για τα ζώα εκτός ορίων Δήμου

«Όσοι φροντίζουν ζώα εκτός των ορίων του δήμου τους πρέπει να απευθυνθούν σε φιλοζωικές οργανώσεις ή σε μόνιμους κατοίκους της περιοχής που βρίσκονται τα ζώα, προκειμένου να αναλάβουν τη σίτισή τους μέχρι την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας», ανέφερε ο υφυπουργός.

«Απαιτείται να μειώσουμε τις μετακινήσεις μας στο ελάχιστο και κυρίως σε άλλες περιοχές, για να περιορίσουμε τη διασπορά», εξήγησε.

4 ταΐστρες στη Δράμα για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών των αδέσποτων

Ο Δήμος Δράμας ενημερώνει ότι επειδή λόγω των μέτρων  απαγόρευσης της κυκλοφορίας καθίσταται δυσχερής η σίτιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, θα τοποθετήσει σε σημεία της πόλης μας τέσσερις ταΐστρες για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών τους.