Κοινωνία

Δήμος Δράμας: Καταγγελίες, ένταση και εξηγήσεις για την κοινοποίηση ανάρτησης για τον Δικτάτορα Παπαδόπουλο

Την καταγγελία της παράταξης «Project για τη Δράμα»  προκάλεσε η κοινοποίηση του δημοτικού συμβούλου της Δημοτικής Αρχής Δράμας Δημήτρη Χαλκίδη μέσω facebook, μιας ανάρτησης για τον δικτάτορα Γιώργο Παπαδόπουλο.

Το Project θεώρησε την κίνηση απαράδεκτη και προσβλητική, ζήτησε την καταδίκη της από τον Δήμαρχο Δράμας και την άμεση απόσυρση της ανάρτησης από τον κ. Χαλκίδη.

Σε δήλωση του ο κ. Χαλκίδης ανέφερε ότι προέβη στην κίνηση αυτή όχι επειδή υποστηρίζει τον πρώην δικτάτορα αλλά επειδή συμφωνεί με το περιεχόμενο της ανάρτησης υπέρ της προτίμησης των Ελληνικών προϊόντων από Έλληνες.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Δράμας Δημήτρης Χαλκίδης

Όπως είπε, είναι δημοκράτης, είναι αντίθετος και καταδικάζει οποιοδήποτε μη δημοκρατικό καθεστώς και η ιστορία και οι αρχές του, το δηλώνουν αυτό, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.

Για το θέμα δεν θέλησε να δώσει συνέχεια ο Δήμαρχος Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος ο οποίος εκτίμησε ότι οι εξηγήσεις του κ. Χαλκίδη ήταν αρκετές και έδωσαν τις δέουσες απαντήσεις.

Η ανακοίνωση του «Project για τη Δράμα»

Απαράδεκτη και άκρως προσβλητική η ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Χαλκίδη της παράταξης του Δημάρχου Δράμας υπέρ των απόψεων του Γ. Παπαδόπουλου και της χούντας στην Ελλάδα (1967-1974).
Η 7ετής περίοδος της χούντας αποτελεί μια σκοτεινή σελίδα στην ιστορία της χώρας μας, γεμάτη καταπίεση, βασανιστήρια και αδικίες. Η υμνολογία ενός τέτοιου καθεστώτος δεν έχει θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία.
Ως δημοκράτες, οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε τις αξίες της ελευθερίας, της ισονομίας και της δικαιοσύνης. Η δικτατορία αποτελεί αδιαμφισβήτητα την άρνησή τους.
Καλούμε τον κ. Χαλκίδη να αποσύρει άμεσα την ανάρτησή του και τον Δήμαρχο Δράμας να καταδικάσει την ανάρτηση του δημοτικού του συμβούλου.