Κοινωνία

Δήμος Δράμας: Μέτρα και ενέργειες λόγω Κοροναϊού

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Δράμας ενημερώνει τους πολίτες για τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που έλαβε λόγω Κοροναϊού στην πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα της Δράμας καθώς και για το νέο ωράριο εξυπηρέτησης των πολιτών από τις υπηρεσίες του Δήμου Δράμας. Συγκεκριμένα:

1.Έγινε απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων.

2.Έκλεισαν όλοι οι αθλητικοί χώροι και ξεκινούν απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους.

3.Ο ιατρός εργασίας έδωσε σαφείς και συγκεκριμένες οδηγίες προς όλους τους υπαλλήλους για τις ατομικές ενέργειες προστασίας τους. Αναρτήθηκαν οδηγίες και ανακοινώσεις σε όλους τους χώρους εργασίας.

4.Προσδιορίστηκαν οι ανάγκες σε αντισηπτικά διαλύματα και καθορίστηκαν οι χώροι στους οποίους πρέπει να γίνουν απολυμάνσεις.

5.Ήδη οι διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου εξυπηρετούνται από αλκοολούχα διαλύματα και θα γίνει άμεσα προμήθεια άλλων διακοσίων φιαλών.

6.Εκπονήθηκε ειδικό πρόγραμμα απολύμανσης των εργασιακών χώρων που λειτουργούν και συνεχίζουν να εξυπηρετούν κανονικά το κοινό.

7.Το Σάββατο 14/3 το κεντρικό Δημαρχείο, το ΚΕΠ και το παλιό Δημαρχείο θα παραμείνουν ως χώροι κλειστοί, για να απολυμανθούν.

8.Οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΑΠΗ παραμένουν κλειστά. Το ΚΗΦΗ λειτουργεί με περιορισμένο αριθμό ωφελούμενων.

9.Οι υπάλληλοι των οποίων οι εργασιακές δραστηριότητες προσωρινά ανεστάλησαν με αποφάσεις δημάρχου τοποθετούνται και ενισχύουν τις υπηρεσίες που παραμένουν ενεργείς και εξυπηρετούν κοινό.

10.Ο Δήμος Δράμας περιορίζει τις ώρες εξυπηρέτησης του κοινού στο 50% των καθημερινών ωρών εργασίας. Έτσι, το σύνολο των διοικητικών υπηρεσιών (ΠΛΗΝ ΚΕΠ) θα εξυπηρετούν τους πολίτες καθημερινά από τις 9.00 μέχρι 13..00.

11.Το ΚΕΠ θα εξυπηρετεί καθημερινά το κοινό από 9.00 έως 12.00 και 16.00 έως 19.00. Κάθε Σάββατο από 9.00 έως 12.00.

12.Το Δημοτικό Συμβούλιο, όλες οι επιτροπές του Δήμου καθώς και τα ΔΣ των Νομικών και Δημοτικών Επιχειρήσεων θα συνεδριάζουν είτε δια περιφοράς ,είτε δια τηλεδιασκέψεως, είτε δια ζώσης σύγκληση κεκλεισμένων των θυρών.

13.Με απόλυτη ευαισθησία, με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα στους άμεσους κινδύνους της δημόσιας υγείας πήραμε την πρωτοβουλία να ασφαλίσουμε χώρους τοποθετώντας λουκέτα και να αφισοκολλήσουμε ενημερωτικά φυλλάδια σε ανοικτούς αθλητικούς χώρους , σε παιδικές χαρές και σχολεία, καθώς παρατηρήσαμε συναθροίσεις μικρών και μεγάλων.

14.Προχωρήσαμε στην απολύμανση του Κολυμβητηρίου Δράμας.

 

Το ωράριο εξυπηρέτησης πολιτών από τις υπηρεσίες του Δήμου Δράμας

  1. Όλες οι Διοικητικές υπηρεσίες του Κεντρικού Δημαρχείου, της κοινωνικής Υπηρεσίας που στεγάζονται στο ισόγειο του Διοικητηρίου, της Διεύθυνσης Δόμησης που στεγάζεται στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου, του Κέντρου Κοινότητας που λειτουργεί στο ισόγειο του παλαιού δημαρχείου, καθώς και όλων των υπηρεσιών που στεγάζονται στο παλαιό Δημαρχείο, θα εξυπηρετούν τους πολίτες καθημερινά από ώρα 09:00 έως 13.00.

 

  1. Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα λειτουργεί καθημερινά από ώρα 09:00 έως 12:00 και από ώρα 16:00 μέχρι 19:00. Κάθε Σάββατο το ΚΕΠ θα λειτουργεί από 09:00 έως 12:00.