Κοινωνία

Αναστολή των διοδίων Αγίου Ανδρέα ζητά ο Δήμαρχος Παγγαίου

Την αναστολή και το επανασχεδιασμό των πλευρικών διοδίων του Αγίου Ανδρέα ζητά από τους αρμόδιους φορείς ο Δήμος Παγγαίου, αντιδρώντας στο κυκλοφοριακό χάος που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της προχειρότητας της απόφασης, για τη λειτουργία τους.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει σε ανακοίνωση του: «Η μορφολογία της οδού στο συγκεκριμένο σημείο, χωρίς κάποια παρέμβαση,  καθιστά αδύνατη την ομαλή και χωρίς προβλήματα διέλευση των οχημάτων».

Η ανακοίνωση του Δήμου Παγγαίου

για τα πλευρικά διόδια Αγίου Ανδρέα: ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΧΑΟΣ

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Παγγαίου στα προβλήματα που προκάλεσε η  λειτουργία των πλευρικών διοδίων της Εγνατίας οδού στον Άγιο Ανδρέα.

Σε μια περίοδο με ιδιαίτερα αυξημένη τουριστική κίνηση και επισκεψιμότητα στους παράλιους οικισμούς  του Δήμου μας, σε μια περίοδο που οι επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού προσπαθούν να συνέλθουν από τις συνέπειες της πανδημίας  και να ανακάμψουν, η λειτουργία τους προκάλεσε αρνητικές επιπτώσεις και προβλήματα στην τοπική κοινωνία και οικονομία, προκάλεσε μια αλγεινή εντύπωση στους επισκέπτες αλλά και μια ανεπίτρεπτη ταλαιπωρία σε όλους μας .

Η προχειρότητα της απόφασης επέφερε εκνευρισμό, αναστάτωση, κυκλοφοριακό χάος, τεράστιες ουρές

Η μορφολογία της οδού στο συγκεκριμένο σημείο, χωρίς κάποια παρέμβαση,  καθιστά αδύνατη την ομαλή και χωρίς προβλήματα διέλευση των οχημάτων.  Αναπόφευκτα η προχειρότητα της απόφασης για την λειτουργία των διοδίων επέφερε εκνευρισμό, αναστάτωση, κυκλοφοριακό χάος, τεράστιες ουρές καθώς και αναμονή, πέραν της μιας ώρας, για την πληρωμή του αντιτίμου με αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης  ατυχημάτων .

Να ανασταλεί και επανασχεδιαστεί η λειτουργία των πλευρικών διοδίων

Όλα αυτά οδήγησαν την διοίκηση του Δήμου Παγγαίου σε άμεση αντίδραση με επιστολές προς όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να ανασταλεί και επανασχεδιαστεί η λειτουργία των πλευρικών διοδίων του Αγίου Ανδρέα καθιστώντας σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι θα προβούμε σε δυναμικές παρεμβάσεις σε συνεννόηση με όλους τους θιγόμενους φορείς .