Ενδιαφέροντα

Δεκάδες εθελοντές Δραμινοί καθάρισαν την «λακκούβα» στη Διαγώνιο(φωτό)

Σήμερα Κυριακή 14 Απριλίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΒΟΡΕΙΟΙ Δράμας και το αθλητικό τμήμα της Ακαδημίας «ΒΟΡΕΙΟΙ Δράμας-ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μοναστηρακίου» στα πλαίσια της Πανελλήνιας περιβαλλοντικής Ημέρας « Let’s do it Greece» καθάρισαν την περίφημη «ΛΑΚΚΟΥΒΑ» στην περιοχή της Διαγωνίου Δράμας, όπου καθημερινά έπαιζαν, παίζουν και θα παίζουν δεκάδες παιδιά.

Στη δράση εκτός από τον Σύλλογο και την ακαδημία, συμμετείχαν παιδιά, γονείς και δάσκαλοι του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας καθώς και πολλοί κάτοικοι της γειτονιάς. Παρών και ο Δήμαρχος Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα δρομολογηθούν άμεσα και ίσως είναι έτοιμες και μέσα στην εβδομάδα και άλλες παρεμβάσεις.

Όπως ανέφερε ο εκπαιδευτικός –  υπεύθυνος της ακαδημίας «Βόρειοι Δράμας» κ. Πασχάλης Δημαρίδης: «Η μία εστία ήταν σαπισμένη και άκρως επικίνδυνη και αφαιρέθηκε. Στην θέση  της θα τοποθετηθεί καινούρια και θα περαστούν δίχτυα. Θα τοποθετηθούν δύο προβολείς ώστε να φωτίζεται και το βράδυ και επίσης θα μπουν κάποια παγκάκια ακόμη. Θα βαφτεί και η βρύση και θα περαστεί και πάλι με δεύτερο χέρι χρώμα η κερκίδα.

 

Εμείς σήμερα περάσαμε 4 ακόμη κάδους απορριμμάτων, κλαδέψαμε τους θάμνους που έμπαιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, βάψαμε κερκίδα, παγκάκια, κολονάκια, αλυσίδες και την εστία, διορθώσαμε τα επικίνδυνα συρματοπλέγματα, καθαρίσαμε τον χώρο από όλα τα σκουπίδια και στο τέλος παίξαμε και ποδόσφαιρο. Ανανεώσαμε σε σύντομο χρόνο το ραντεβού μας στον χώρο (μόλις περαστεί η άλλη εστία) για αγώνα μεταξύ των γονέων, μαγκάλι, μουσική και υπαίθρια γιορτή στον χώρο. Ευχαριστούμε πολύ τον πρόεδρό μας και βουλευτή κ. Τάσο Νικολαΐδη, τον Δήμαρχο Δράμας κ. Παπαδόπουλο Γιώργο, τον Αντιδήμαρχο πρασίνου κ. Ρεμόντη Σταμάτη και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δράμας κ.Φιλίππου Σπύρο για την παρουσία και συμμετοχή τους.

Ακούστε τη δήλωση του κ. Δημαρίδη στον ALPHA NEWS 95,5:

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Αλέξανδρο Πουγιούδογλου και την οικογένεια Mundialito 5×5 – Παιδότοπος που ήταν η ψυχή της προετοιμασίας των υλικών και όχι μόνο, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Γκλαβόπουλο Παναγιώτη για την ανταπόκριση, την συνεργασία και την εθελοντική συμμετοχή στις εργασίες από νωρίς το πρωί ως το μεσημέρι, τον γονέα της Ακαδημίας μας κ. Τσουκαλά Δημήτρη για την υπέροχη αφίσα της δράσης, τα παιδιά, τους δασκάλους και τους γονείς του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και τέλος ευχαριστούμε ολόψυχα τους για μια ακόμη φορά υπέροχους ποδοσφαιριστές μας και τις οικογένειές τους που στήριξαν με κάθε τρόπο, για μια ακόμη φορά, την εκδήλωσή μας».