Πολιτισμός

Δεν “πέρασε” η χρηματοδότηση για το Καρναβάλι Χωριστής – Διαβεβαίωση Καραμπατζάκη οτι το πρόβλημα θα λυθεί

Την διαβεβαίωση ότι το θέμα της επιχορήγησης του Μουσικοδραματικού Συλλόγου Χωριστής για την πραγματοποίηση του Καρναβαλιού της Χωριστής θα τεθεί εκ νέου πολύ σύντομα, στο δημοτικό συμβούλιο Δράμας, προκειμένου να υπάρξει θετική απόφαση, έδωσε σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας Δημήτρης Καραμπατζάκης.

Ως γνωστόν, δημιουργήθηκε αναστάτωση στην Χωριστή και στη Δράμα γενικότερα, δεδομένου ότι το θέμα δεν μπόρεσε να «περάσει» στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης επειδή δεν συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός ψήφων.

Το θέμα της επιχορήγησης δεν έλαβε την απαιτούμενη εκ του νόμου πλειοψηφία των 2/3 των μελών του σώματος, δηλαδή 22 θετικές ψήφους.

Παρόντες κατά τη ψήφιση ήταν 22 Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκ των οποίων θετικά ψήφισαν οι 21. Αρνητικά ψήφισε ο κ. Κοσμάς Καλαϊδόπουλος, επικαλούμενος θρησκευτικούς λόγους, καθώς οι εκδηλώσεις γίνονται την Καθαρά Δευτέρα, ημέρα νηστείας.

Ο κ. Καραμπατζάκης ανέφερε στον ALPHA NEWS 95,5 ότι σύμφωνα με τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου, αν υπάρχει απορριπτική απόφαση για ένα θέμα, τότε αυτό δεν μπορεί να ξανατεθεί εκ νέου προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο πριν την παρέλευση 2 μηνών, εκτός κι αν γίνεται επίκληση νεότερων στοιχείων.

Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχουν  – όπως είπε –  αυτά τα νεότερα στοιχεία κι έτσι θα τεθεί εκ νέου το θέμα σύντομα, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στην χρηματοδότηση του συλλόγου και την διεξαγωγή του καρναβαλιού.