Πολιτισμός

Διαβεβαίωση Υπουργού Παιδείας: Θα μείνουν στη Δράμα τα τμήματα Οινολογίας και Δασοπονίας

Τη διαβεβαίωση ότι τα δύο Πανεπιστημιακά Τμήματα που εδρεύουν στη Δράμα (Οινολογίας και Δασοπονίας), θα παραμείνουν στην πόλη, έλαβε ο βουλευτής Δράμας της Ν.Δ. Δημήτρης Κυριαζίδης, σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Παιδείας κ. Πιερρακάκη.

Όπως αναφέρεται στηνανακοίνωση του κ. Κυριαζίδη στα ΜΜΕ: “Το ζήτημα της ενσωμάτωσης, αλλά και της απαξίωσης των δυο (2) σχολών σε διάφορα επίπεδα (έλλειψη διδακτικού προσωπικού, ανάγκη ενίσχυσης υποδομών λειτουργίας κ.α.) αποτέλεσαν τα θέματα της συνάντησης.
Ο Υπουργός απερίφραστα και κάθετα διαβεβαίωσε το κ. Βουλευτή για την παραμονή των δυο (2) λειτουργούντων Τμημάτων, έτσι ώστε να μην υπάρχει οποιαδήποτε ανησυχία, αλλά και «πεδίο» κομματικής εκμετάλλευσης .
Επί τη ευκαιρία της συνάντησης ο κ. Κυριαζίδης κατέθεσε στον κ. Πιερρακάκη και σχετική πρόταση για την αναβάθμιση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Δράμας προς μελέτη.
Την εν λόγω πρόταση κατέθεσε και στην Πρυτανεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, η οποία έχει και τον πρώτο λόγο για όποια τυχόν αναβάθμιση”.