Κοινωνία

Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στην κεντρική πλατεία της Δράμας

Με πανό και πλακάτ αλλά τηρώντας παράλληλα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, εκπαιδευτικοί και μαθητές από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Δράμας διαμαρτυρήθηκαν το πρωί της Τρίτης, στην κεντρική πλατεία της Δράμας, για το νομοσχέδιο που το υπουργείο Παιδείας έθεσε προς διαβούλευση την περίοδο αυτή.

“Πάρτε πίσω το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που κάνει ακόμη πιο ταξικό το σχολείο” ήταν ένα από τα συνθήματα των συγκεντρωμένων όπως επίσης: “Ισότιμη συμμετοχή όλων των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία με αποκλειστικά κρατική ευθύνη”.

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Να μην κατατεθεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο ούτε τώρα, ούτε ποτέ

Στελέχη του ΠΑΜΕ αναφέρουν μεταξύ άλλων:

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο θεωρούν ότι αυτές οι συνθήκες, της πανδημίας και του περιορισμού της κυκλοφορίας, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.

Αυτή η πράξη μόνο εχθρική μπορεί να χαρακτηριστεί, τη στιγμή που βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και με κλειστά σχολεία.

Και μόνο το γεγονός ότι έρχεται σε αυτές τις συνθήκες ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο αποδεικνύει ότι μόνο αρνητικό περιεχόμενο μπορεί να έχει.

Γι αυτό και τρέχουν να προλάβουν να νομοθετήσουν υπό αυτές τις συνθήκες, κοιτώντας την επόμενη μέρα, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθούν οι αντιδράσεις από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Απαιτούμε:

Να μην κατατεθεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο ούτε τώρα, ούτε ποτέ.

Εδώ και τώρα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα στήριξης του δημόσιου σχολείου, να παράσχει καθολικά όλον τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, να υλοποιήσει τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων. Να διασφαλίσει, με αποκλειστικά κρατική ευθύνη, πως όλοι οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής στην “εκπαιδευτική διαδικασία” αυτό το διάστημα.

alpha-news.gr