Ενδιαφέροντα

Διεθνής ποδηλατοδρομία 200 χιλιομέτρων σε Δράμα-Καβάλα

Διεθνής Εκδήλωση Ποδηλατικού Τουρισμού κατά το πιστοποιημένο διεθνές πρότυπο BREVET 200 χιλιομέτρων στο ευρύτερο πεδίο του Πάρκου των Φιλίππων για την Περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας, θα διεξαχθεί στις 16 Οκτωβρίου 2021.

Η διοργάνωση με διεθνή κωδικό τίτλο “Brevet Φιλίππων – Brevet Philippi” αφορά στην διάσχιση 200 χλμ, μέσα από είκοσι (20) τοπικούς οικισμούς και πέντε (5) διαφορετικούς δήμους (Δήμος Καβάλας, Δράμας, Δοξάτου, Προσοτσάνης, Παγγαίου).

Τα Βrevet είναι αθλητικές/τουριστικές ποδηλατοδρομίες μεγάλων αποστάσεων. Διοργανώνονται σε όλον τον κόσμο, από κατά τόπους συλλόγους και εποπτεύονται κεντρικά από τη Γαλλία και το Audax Club Parisien, μέσω των εθνικών αντιπροσώπων – συγκεκριμένα, στην Ελλάδα από την Λέσχη Ποδηλατικού Τουρισμού Ελλάδας (Audax Randonneurs Grèce).

Την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021 υπεγράφη η σύμβαση, αξίας 9.900,00 Ευρώ, για την υλοποίηση του έργου, μεταξύ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ∆ΡΑΜΑΣ) από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας  κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο και της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Επιστημονική Ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους»  από τον εκπρόσωπο της κ. Χαράλαμπο Τσουρουκίδη.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος δήλωσε: «Με ενεργητικό τρόπο, με δράσεις και πράξεις, προωθούμε και δίνουμε ώθηση σε όλες τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού, πέρα από τον παραδοσιακό και με την υλοποίηση αυτού του έργου και στον ποδηλατικό/αθλητικό τουρισμό. Δημιουργούμε για τους συμμετέχοντες-επισκέπτες ευκαιρίες για νέες εμπειρίες, νέες μορφές απόδρασης-εκτόνωσης και δράσης, προσθέτοντας ταυτόχρονα στην τουριστική υπεραξία της περιοχής της Δράμας και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας».