Life

Δράμα: Αναβάλλεται η Γιορτή Σπόρων στη Γη του Πελίτι

Ακυρώνεται φέτος, η 20η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι και η 4η Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων που διοργανώνεται το τριήμερο 22 – 25 Απριλίου στην “Γη του Πελίτι”, στο Μεσοχώρι Παρανεστίου.

Στη σχετική ανακοίνωση προέβη ο ιδρυτής του Πελίτι, Παναγιώτης Σαϊνατούδης και παράλληλα ενημέρωσε ότι η “Γη του Πελίτι” θα παραμείνει κλειστή μέχρι τα τέλη Μαΐου, ακολουθώντας τις οδηγίες για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και τον Βασίλη Λωλίδη απευθύνει κάλεσμα προς όσους παραγωγούς και καλλιεργητές επαγγελματίες ή ερασιτέχνες που διατηρούν παραδοσιακούς σπόρους, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη ενώ σημειώνει πως η κοινότητα του Πελίτι συνεχίζει να αποστέλλει εντελώς δωρεάν σπόρους σε όλους όσους ζητάνε. Υπογραμμίζει ωστόσο ότι τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τηλέφωνα και τα αιτήματα ανθρώπων από ολόκληρη την Ελλάδα που ζητούν να τους αποσταλούν σπόροι, είτε για να τους φυτέψουν και να έχουν μια επάρκεια προϊόντων, είτε για να τους καλλιεργήσουν και να έχουν μια απασχόληση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ