Κοινωνία

Καταγγελία στη Δράμα: Εργοδότης ζήτησε πίσω το δώρο Χριστουγέννων

Κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Δράμας και της Επιθεώρησης Εργασίας, με τη συνδρομή της Αστυνομίας, επισκέφτηκαν την τελευταία ημέρα του χρόνου, κατάστημα εστίασης, προκειμένου να εξακριβώσουν αν ήταν αληθινή η  πληροφορία που είχαν, ότι ο εργοδότης ζητά από τους εργαζόμενους να του επιστρέψουν το Δώρο Χριστουγέννων που είχε προηγουμένως καταθέσει στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Το γεγονός γνωστοποιεί με ανάρτηση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας Γιώργος Σαβρίδης.

Τονίζει δε ότι τελικά, παρά την επίμονη προσπάθειά των υπηρεσιακών παραγόντων,  κανένας από τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους  δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Ακούστε την συνέντευξη του Γιώργου Σαβρίδη στην ενημερωτική εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5:

 

Η ανάρτηση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Δράμας

Κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Δράμας και της Επιθεώρησης Εργασίας, με τη συνδρομή της Αστυνομίας, παρευρεθήκαμε σήμερα σε κατάστημα εστίασης, προκειμένου να επιβεβαιώσουμε πληροφορία που περιήλθε σε γνώση μας και η οποία ήθελε τον εργοδότη να ζητά από τους εργαζόμενους να του επιστρέψουν το Δώρο Χριστουγέννων που είχε προηγουμένως καταθέσει στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Πράγματι, κατά την προσέλευσή μας στο κατάστημα, την ώρα για την οποία είχαμε πληροφορία, βρήκαμε συγκεντρωμένους τους υπαλλήλους και τον ιδιοκτήτη παρών. Παρά την επίμονη προσπάθειά μας, δυστυχώς ουδείς (αποθαρρυμένος) εργαζόμενος θέλησε να επιβεβαιώσει τον πραγματικό λόγο της συγκέντρωσης.

Ζητήσαμε από την αστυνομία να κατασχέσει το οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο και ζητήθηκε από την εταιρείας security.

Είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να μην φοβούνται και να ενθαρρύνονται να καταγγέλλουν τέτοιου τύπου ανήθικες και παράνομες συμπεριφορές. Δίχως και τη δική τους συνδρομή, η παρέμβαση των συνδικάτων αποδυναμώνεται.

Επίσης, είναι επιβεβλημένο η πολιτεία να νομοθετήσει διατάξεις που θα ενθαρρύνουν τους εργαζόμενους και θα τους προστατεύουν από εκδικητικές συμπεριφορές.