Κοινωνία

Δράμα: Εξιχνιάστηκε το κύκλωμα απάτης και συνελήφθη ο 56χρονος «εισπράκτορας» της σπείρας

Συνελήφθη ένας 56χρονος αλλοδαπός, μέλος σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών και εξιχνιάσθηκαν 7 περιπτώσεις απόπειρας απάτης στην πόλη της Δράμας – σε γυναίκες ηλικίας από 28 έως 92 ετών –  κατά τη διάπραξη των οποίων οι δράστες προσπάθησαν να αποσπάσουν συνολικά 173.000 ευρώ

Τα μέλη της σπείρας τηλεφωνούσαν σε πολίτες και χρησιμοποιώντας το πρόσχημα τραυματισμού συγγενικού προσώπου το οποίο χρειάζεται άμεση χειρουργική επέμβαση, προσπαθούσαν να αποσπάσουν από τα υποψήφια θύματα τους, διάφορα χρηματικά ποσά, που κυμαίνονταν μεταξύ 20.000 και 35.000 ευρώ.

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει τουλάχιστον ακόμη τρεις συνεργούς του 56χρονου, μέλη της σπείρας, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων, διερευνώνται.

Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο άμεσης κινητοποίησης και συντονισμένης επιχείρησης, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 56χρονο, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είχε το ρόλο του «εισπράκτορα» της σπείρας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της σπείρας και να ταυτοποιηθούν τα υπόλοιπα μέλη της.