Κοινωνία

Δράμα: επ’ αυτοφώρω συλλήψεις σε ATM την ώρα που έπαιρναν πίσω το δώρο εργαζόμενου

Άντρες της αστυνομίας συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω σε ATM στη Δράμα, δύο υπευθύνους επιχείρησης, την στιγμή που έπαιρναν πίσω, χρήματα του δώρου Χριστουγέννων εργαζομένου.

Ο εργαζόμενος που του ζήτησαν πίσω τα χρήματα του δώρου, σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Δράμας ενημέρωσαν την ασφάλεια, ότι η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης εστίασης στην οποία εργάζονταν, αφού του κατέβαλε το δώρο μέσω τραπέζης ώστε να φαίνεται νόμιμη, ζήτησε να γίνει ανάληψη και να επιστραφούν στα χέρια της τα χρήματα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της αστυνομίας τα χρήματα προσημειώθηκαν και όταν παραδόθηκαν, τότε οι υπεύθυνοι που τα έλαβαν συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω, έξω από το τραπεζικό υποκατάστημα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Εργατικό Κέντρο Δράμας: Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να φοβούνται τους εκβιασμούς και τις απειλές

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Δράμας «ελπίζουμε το γεγονός το σημερινό να αποτελέσει φάρο για όλους τους εργαζόμενους και να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να φοβούνται τους εκβιασμούς και τις απειλές και να διεκδικούν τα νόμιμα»

Δελτίο τύπου

Το Εργατικό Κέντρο Δράμας μετά από καταγγελία που έλαβε από απολυμένο, πρώην εργαζόμενο σε επιχείρηση της πόλης μας που ανήκει στον κλάδο τουρισμου-επισιτισμου, ότι του ζήτησε ο πρώην εργοδότης του επιστροφή του Δώρου Χριστουγέννων αλλά και άλλων δεδουλευμενων που του όφειλε, προχώρησε σε άμεσες ενέργειες ώστε να δικαιωθεί ο εργαζόμενος.

Συγκεκριμένα, ο εργοδότης ζήτησε από τον πρώην εργαζόμενο του παρανόμως, να συναντηθούν έξω από την τράπεζα και να του επιστρέψει τα ποσά που θα του κατέβαλε στο λογαριασμό του.

Πολλοί εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για παρόμοιες συμπεριφορές των εργοδοτών τους αλλά δεν βρίσκουν το κουράγιο να το καταγγείλουν γιατί εκβιάζονται

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια πολλοί εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για παρόμοιες συμπεριφορές των εργοδοτών τους αλλά δεν βρίσκουν το κουράγιο να το καταγγείλουν γιατί εκβιάζονται με διάφορους τρόπους και κυρίως με το ότι δεν θα ξαναβρούν δουλειά…

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος συνάδελφος, προς τιμήν του, προχώρησε στην καταγγελία, επέδειξε θάρρος και κατάφερε τα ακατόρθωτα.

Έτσι, την ώρα του ραντεβού με τον πρώην εργοδότη του, στο σημείο βρέθηκαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας μαζί με μέλος του Δ.Σ., άνδρες της Ασφάλειας Δράμας και επόπτες εργασίας του ΣΕΠΕ Δραμας, με αποτέλεσμα να γίνει επ’ αυτοφώρω σύλληψη 2 εργαζομένων της επιχείρησης που ανέλαβαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, κατάσχεση του ποσού και επίδοση του στον πρ. εργαζόμενο ενώ επίκειται και η σύλληψη της εργοδότριας.

Το σημερινό γεγονός να αποτελέσει φάρο για όλους τους εργαζόμενους

Ελπίζουμε το γεγονός το σημερινό να αποτελέσει φάρο για όλους τους εργαζόμενους και να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να φοβούνται τους εκβιασμούς και τις απειλές και να διεκδικούν τα νόμιμα, επιδεικνύοντας το θάρρος του συναδέλφου, αλλά και για τους εργοδότες που πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι τέτοιες πρακτικές είναι πέρα για πέρα παράνομες, προβλέπονται κυρώσεις και δεν παραμένουν ατιμώρητες όπως θέλουν να πιστεύουν.

Το Εργατικό Κέντρο Δράμας, πιστό στις καταστατικές του διατάξεις, θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων κόντρα στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες στο πλάι όλων των εργαζομένων.

Ευχαριστούμε πολύ το τμήμα Ασφαλείας Δράμας και το ΣΕΠΕ Δραμας για την άψογη συνεργασία που είχαμε.

Καλούμε όσους εργαζόμενους, αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις να μην διστάζουν και να επικοινωνούν με τη γραμματεία του ΕΥΚ, ώστε να μπορούμε να τους βοηθήσουμε για να δικαιώνονται.