Life

Δράμα: καταγγελίες για προβλήματα σε φρεάτια

Τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην πόλη λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων της τελευταίας περιόδου, έχουν ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας η οποία φαίνεται πως σταμάτησε να μένει πλέον απαθής σε ατυχείς παρεμβάσεις εντός του αστικού ιστού ή παραλήψεις και κακοτεχνίες.

Οι πολίτες πλέον δεν δέχονται αμάσητα τις όποιες δικαιολογίες και απαντήσεις των αρμοδίων. Σχολιάζουν, ερευνούν και ζητούν ουσιαστικές παρεμβάσεις όταν εντοπίζουν περιπτώσεις, οι οποίες μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στο μέλλον, τόσο στην πόλη όσο και στις περιουσίες τους.

Μπαζώθηκε φρεάτιο στην συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ακροπόλεως

Οι καταγγελίες πολιτών της Δράμας για μπαζώματα φρεατίων και ελλιπείς συντηρήσεις είναι ολοένα και περισσότερες. Αρκετούς μήνες πριν την τελευταία κακοκαιρία, μπαζώθηκε ένα  φρεάτιο το οποίο λειτουργούσε σε κομβικό σημείο, στην συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ακροπόλεως.

Όπως καταγγέλλουν οι περίοικοι, αφού μπαζώθηκε το φρεάτιο για άγνωστους λόγους, τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από το δρόμο του νοσοκομείου  δεν εκτονώνονται και παίρνουν το δρόμο μαζί με τις φερτές ύλες που παρασύρουν, για την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και κατόπιν για το κέντρο της πόλης

«Απορίας άξιο είναι γιατί μπορεί κάποιος, να σφραγίσει ένα φρεάτιο σε ένα τέτοιο σημείο της πόλης», αναρωτιούνται οι κάτοικοι της περιοχής.

Βουλωμένο φρεάτιο επί της οδού 19ης Μαΐου

Μια άλλη καταγγελία αφορά σε φρεάτιο επί της οδού 19ης Μαΐου, σε σημείο όπου διεξάγεται η Λαϊκή Αγορά της Δράμας.

Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αναφέρουν οτι είναι γεμάτο με φερτές ύλες εδώ και αρκετό καιρό και σίγουρα πριν από τις πρόσφατες κακοκαιρίες.

Και οι περιπτώσεις αυτές είναι δύο μόνο, από τις δεκάδες που καταγγέλλουν πολίτες, σε διάφορα σημεία της πόλης.

Όχι άλλες παιδαριώδεις δικαιολογίες και επικοινωνιακά τερτίπια

Είναι αλήθεια ένα νέο φαινόμενο η κλιματική αλλαγή, η οποία έχει κάνει αισθητή την παρουσία της τα τελευταία χρόνια, πολύ πριν απ’ ότι περίμεναν οι επιστήμονες.

Η αρχή του καλοκαιριού είναι πια συνδεδεμένη με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι χαλαζοπτώσεις είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. Μέσα σε λίγη ώρα οι δρόμοι της Δράμας θυμίζουν ποτάμια!

Δεν νοείται οι τοπικές αρχές να μένουν απαθείς μπροστά σε αυτή την τεράστια αλλαγή του καιρού και να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο με πολιτικές και πρακτικές παρελθόντων χρόνων. Χρειάζεται νέο σχέδιο πολιτικής προστασίας, συνεχή επαγρύπνηση, στοχευμένες παρεμβάσεις.

Και κυρίως όχι παιδαριώδεις δικαιολογίες και επικοινωνιακά τερτίπια άλλων εποχών.