Πολιτισμός

Δράμα: “κινηματογραφικό campus” το στρατόπεδο Ανδρικάκη – Συνέντευξη Γ. Δερμετζή

Η αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Ανδρικάκη στο πλαίσιο της δημιουργίας χώρων για τον κινηματογράφο, αποτελεί έναν από τους στόχους που έχει θέσει ο Δήμος Δράμας και ο πολιτιστικός οργανισμός του φεστιβάλ Ταινιών Μικρού μήκους.

Σε συνέντευξη του στον ALPHA 95,5 ο πρόεδρος του Οργανισμού Γιώργος Δεμερτζής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο αρχικός στόχος είναι η δημιουργία κινηματογραφικού campus, studio, χώρων start up και γενικότερα μιας δέσμης σοβαρών υποδομών που θα βοηθήσει όχι μόνο το φεστιβάλ της Δράμας αλλά την ταινία μικρού μήκους σε εθνικό επίπεδο.

Σημείωσε δε ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξέλιξη αυτή έδειξε ο Υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο οποίος επισκέφτηκε τον χώρο και δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με την υπόθεση αυτή.

Όπως ανέφερε ο κ. Δεμερτζής, ο υφυπουργός διαχειρίζεται ένα σημαντικό ποσό του Ταμείου Ανάκαμψης  και έτσι έχει την δυνατότητα να προχωρήσει την ιδέα.

Ακούστε παρακάτω το απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Δερμετζή στον ALPHA 95,5 για το θέμα της αξιοποίησης του στρατοπέδου Ανδρικάκη: