Κοινωνία

Δράμα – νέες αστυνομικές ταυτότητες: Κλεισμένα τα ραντεβού μέχρι και τον Ιούνιο 2024

Διαμαρτύρονται οι Δραμινοί πολίτες για το μεγάλο χρονικό διάστημα που απαιτείται, προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για έκδοση νέας ταυτότητας μέσω του gov.gr στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής.

Στη Δράμα, στο σύστημα για έκδοση ταυτότητας φαίνεται ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού μέχρι και τον Ιούνιο, εκτός των περιπτώσεων εκείνων που η έκδοση ταυτότητας είναι απολύτως αναγκαία και γίνεται σε εμβόλιμο ραντεβού.

Όπως αναφέρουν αστυνομικοί υπάλληλοι των τμημάτων ταυτοτήτων, οι πολίτες που θέλουν να εκδώσουν νέα ταυτότητα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το σύστημα στο gov.gr «ανοίγει» το πρωί και για συγκεκριμένη ώρα από το αρχηγείο της αστυνομίας ενώ σε έκτακτες περιπτώσεις όπως είναι για την εξυπηρέτηση παιδιών που πρέπει οπωσδήποτε να εκδώσουν ταυτότητα, ή για κλοπή ή απώλεια, η έκδοση γίνεται σε ραντεβού που ορίζεται μετά από συνεννόηση με το αστυνομικό τμήμα.

Για τις περιπτώσεις ταξιδιού στο εξωτερικό, ο πολίτης πρέπει να προσκομίσει το εισιτήριο του, ως μέσω απόδειξης της εξόδου του από την χώρα.