Πολιτισμός

Δράμα: Στο Μαρμάρινο Σπίτι το έργο της διάσημης φωτογράφου Nelly’s

Συνεχίζεται η έκθεση φωτογραφίας της μεγάλης Ελληνίδας φωτογράφου Nelly’s, στο Μαρμάρινο Σπίτι στη Δράμα.

Η έκθεση διοργανώνεται από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Δράμας ΚΥΚΛΩΨ και το Μουσείο Μπενάκη και θα διαρκέσει έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Η έκθεση – ελεύθερη για το κοινό – λειτουργεί Πέμπτη έως Κυριακή 11.00 – 14.00 και 18.30 με 9.30 το βράδυ.

Η Έλλη Σουγιουλτζόγλου-Σεραϊδάρη, η Ελληνίδα πρωτοπόρος της φωτογραφικής τέχνης υπέγραφε όλα τα έργα της ως Nelly’s, με το οποίο την έμαθε όλος ο κόσμος

Αποτελείται, μεταξύ άλλων από 130 φωτογραφίες φιλοτεχνημένες από την ίδια τη φωτογράφο και επιλεγμένες από το ογκώδες αρχείο με σκοπό να εκπροσωπηθούν οι διαφορετικές αισθητικές τάσεις που υιοθέτησε κατά τη διάρκεια των σαράντα πέντε χρόνων ενασχόλησής της με το μέσο.

Η έκθεση εμπλουτίζεται με τα χειροποίητα κουστούμια που ύφανε η Εύα Σικελιανού-Πάλμερ για τις Δελφικές Εορτές του 1927 (τις οποίες φωτογράφισε η Nelly’s) και από ένα προσωπείο του γλύπτη Φωκίωνα Ρωκ που φιλοτεχνήθηκε για την παράσταση Αισχύλου Ικέτιδες, 1930.

Η παρουσίαση ολοκληρώνεται με τα ζωγραφικά έργα της Nelly’s σε πορσελάνη, μια δραστηριότητα που ανέπτυξε παράλληλα με τη φωτογραφική της καριέρα κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Αμερική.