Πολιτική

Δράμα – Στρατόπεδο Ανδρικάκη: Δέσμευση στήριξης του Υφυπουργού Πολιτισμού Χ. Δήμα

Την δέσμευση του, ότι θα στηρίξει την ανασύσταση του στρατοπέδου «ΑΝΔΡΙΚΑΚΗ» στη Δράμα, ώστε να αποτελέσει «ΚΟΜΒΟ ΤΕΧΝΩΝ», εξέφρασε ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας σε συνάντηση που είχε με τον κυβερνητικό βουλευτή Δράμας Δημήτρη Κυριαζίδη.

Παράλληλα ο Υφυπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε την οικονομική ενίσχυση του κινηματογράφου “ΟΛΥΜΠΙΑ” και του Ωδείου Δράμας με το ποσό των 1,4 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση υποδομών και εξοπλισμού. Ακόμη δεσμεύτηκε, να διατεθεί και το ποσό των 546 χιλ. ευρώ για την διοργάνωση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας για τα έτη 2024 – 2025.

Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Χρίστο Δήμα, ο Βουλευτής Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, του παρέδωσε την μελέτη που παρουσιάστηκε στις 15 Ιανουαρίου από την εταιρεία RAYCAP του ευεργέτη της Δράμας και ιδιοκτήτη της εταιρείας κ. Κώστα Αποστολίδη.

Η μελέτη καταρτίστηκε από αναγνωρισμένους επιστήμονες και χορηγήθηκε δωρεάν στον Δήμο Δράμας. Κατά την παρουσίαση κλήθηκαν και παραβρέθηκαν τόσο οι κοινοβουλευτικοί, όσο και οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού.

Ο Υφυπουργός, εκτός των άλλων δεσμεύτηκε να επισκεφτεί το στρατόπεδο «ΑΝΔΡΙΚΑΚΗ», ώστε ταυτόχρονα να λάβει χώρα και ο απαιτούμενος συλλογικός διάλογος.