Life

Δράμα: υποτονική η κίνηση στα καφέ και τις ταβέρνες

Υποτονική είναι η κίνηση στα καφέ αλλά και τα καταστήματα εστίασης στη Δράμα κατά τις πρώτες ημέρες που άνοιξαν μετά την καραντίνα.

Από τη μία ο άστατος καιρός και από την άλλη η έλλειψη χρημάτων, δεν επέτρεψαν στους περισσότερους Δραμινούς να βγουν για καφέ ή τσιπουράκι.

Ο κόσμος δεν βγήκε ούτε κατά τις βραδινές ώρες

Σε δηλώσεις του στον ALPHA NEWS 95,5 ο πρόεδρος των ιδιοκτητών καταστημάτων καφέ Ηλίας Ηλιάδης ανέφερε ότι δυστυχώς τις πρώτες μέρες ο κόσμος δεν βγήκε ούτε κατά τις βραδινές ώρες – όπως περίμεναν οι συνάδελφοι του.

Σημείωσε πάντως ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ιδιοκτητών καταστημάτων καφέ και εστίασης τηρεί τα μέτρα προστασίας των καταναλωτών αλλά και των εργαζομένων σε αυτά.

Οι καταστηματάρχες δεν μπορούν να γίνουν χωροφύλακες

Επεσήμανε όμως και την ευθύνη των καταναλωτών. «Υπάρχουν κάποιοι καταναλωτές που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα ούτε τηρούν τις αποστάσεις. Τι να κάνουν οι καταστηματάρχες σε τέτοιες περιπτώσεις; Δεν γίνεται να κάνουν τους χωροφύλακες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιάδης.

Ζητάμε επιχορηγήσεις για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε

Επανέλαβε ακόμη το βασικό αίτημα των συναδέλφων του για την ανάγκη επιχορηγήσεων από την πλευρά της κυβέρνησης. Όπως είπε, είναι ο μόνος δρόμος για να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων να ξεπεράσουν το τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας που τους δημιούργησε η δίμηνη καραντίνα.

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη του Ηλία Ηλιάδη στον ALPHA NEWS 95,5: