Life

Ενεργειακό Πάρκο Προσοτσάνης: Στόχος η ενεργειακή αυτονομία του δήμου την ερχόμενη τριετία

Στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», εντάχθηκε το ενεργειακό πάρκο Προσοτσάνης.

Πρόκειται για έργο, προϋπολογισμού 2.786.280 ευρώ, από το οποίο ο Δήμος Προσοτσάνης ευελπιστεί ότι θα κερδίσει κατά 20% περίπου από το ενεργειακό κόστος, όσον αφορά τα έξοδά του για αντλιοστάσια και γεωτρήσεις.

Το έργο μπαίνει σε φάση δημοπράτησης της μελέτης και αναμένεται πως μέχρι τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί.

Υπολογίζεται ότι αρχικά, το 1/3 της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει ο δήμος σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους θα είναι πλέον δωρεάν, αφού θα παράγεται από το δημοτικό φωτοβολταϊκό πάρκο. Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από αυτή την κίνηση θα επιτρέψουν στον δήμο να μειώσει ή να μηδενίσει τα ανταποδοτικά τέλη για τον ηλεκτροφωτισμό και να εξοικονομήσει κονδύλια για άλλες δράσεις προς όφελος των δημοτών.

«Στόχος μας είναι η ενεργειακή αυτονομία μέσα στην επόμενη τριετία, αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά προγράμματα που υπάρχουν και με στόχο αρχικά να μειώσει όσο γίνεται τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες του», δήλωσε  ο δήμαρχος, Θεόδωρος Αθανασιάδης.

Το φωτοβολταϊκό πάρκο θα στηθεί δίπλα στο πάρκο οδικής κυκλοφορίας όπου εκπαιδεύονται οι υποψήφιοι οδηγοί. Ο χώρος αυτός ανήκει στο Δήμο και δεν υπάρχει ζήτημα ιδιοκτησίας.