Πολιτισμός

Εξελίξεις στην υπόθεση του Φαλακρού

Εξελίξεις φαίνεται πως υπάρχουν στην υπόθεση του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού μετά από παρέμβαση του περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου.

Όπως μας ενημερώνει το γραφείο τύπου της περιφέρειας, οι εκτάσεις που περιλαμβάνονται στο χιονοδρομικό κέντρο και οι οποίες είχαν παραχωρηθεί παλαιότερα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε αθλητικό σωματείο, μεταβιβάζονται πλέον στην Περιφέρεια και έτσι το αμέσως ερχόμενο χρονικό διάστημα, οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας θα μπορέσουν να μεταβούν στο χιονοδρομικό κέντρο και να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες εργασίες.

Στην ενημέρωση πάντως δεν διευκρινίζεται αν οι εργασίες μπορούν να ολοκληρωθούν σύντομα και να μπορέσει να ανοίξει το χιονοδρομικό κέντρο κατά την φετινή περίοδο.

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη,

Στην περιφέρεια μεταβιβάζονται οι εκτάσεις στο χιονοδρομικό που είχαν παραχωρηθεί παλαιότερα σε αθλητικό σωματείο

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου μεταξύ άλλων;

Με παρεμβάσεις του κ. Μέτιου στα εμπλεκόμενα Υπουργεία, και πιο συγκεκριμένα στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά και στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, το ζήτημα διευθετείται καθώς εκτάσεις που περιλαμβάνονται στο χιονοδρομικό κέντρο και οι οποίες είχαν παραχωρηθεί παλαιότερα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε αθλητικό σωματείο μεταβιβάζονται πλέον στην Περιφέρεια.

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα

Για να αποδοθούν οι εκτάσεις στην Περιφέρεια, ο κ. Μέτιος ζήτησε αρχικά από τον κ. Αυγενάκη την ανάκληση παλαιότερης απόφασης του Υφυπουργού Αθλητισμού με την οποία οι συγκεκριμένες εκτάσεις είχαν παραχωρηθεί σε αθλητικό σωματείο. Με την έκδοση της νέας απόφασης από τον κ. Αυγενάκη, και δεδομένου ότι οι εκτάσεις περνούν στην ευθύνη του Δασαρχείου, ο κ. Μέτιος είχε διαδοχικά επικοινωνία με τον κ. Αμυρά και συνάντηση με τον κ. Πέτσα, κατά τις οποίες συμφωνήθηκε να εγκριθεί η παραχώρηση των εν λόγω εκτάσεων στην Περιφέρεια.

Με αυτόν τον τρόπο, οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της ΠΕ Δράμας θα μπορέσουν να μεταβούν στο χιονοδρομικό κέντρο και ναπραγματοποιήσουν τις απαραίτητες εργασίες.