Κοινωνία

Εξελίξεις στο θέμα του δρόμου Δράμας – Αμφίπολης

Τι απάντησε ο Υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής στην ερώτηση του βουλευτή Ν.Δ. Δράμας Κωνσταντίνου Μπλούχου

Την δημοπράτηση του οδικού δικτύου Παλαιοκώμης – Μαυρολεύκης εντός του 2021 ανακοίνωσε από βήματος της βουλής, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής κατά τη συζήτηση επίκαιρη ερώτησης του βουλευτή Ν.Δ. Δράμας Κωνσταντίνου Μπλούχου.

Η συζήτηση, η οποία διεξήχθη μεταξύ του Υπουργού και του βουλευτή Δράμας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Μαρτίου και την παρακολούθησε και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε σχετική ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Καραμανλής, ο δρόμος Παλαιοκώμης – Μαυρολεύκης μήκους 29,5 χιλιομέτρων θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης ή κάποιο άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο, στην περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή η χρηματοδότηση του από το Ταμείο.

Όσον αφορά το τμήμα Μαυρολεύκη – Δράμα, μήκους 13,6 χιλιομέτρων, για το οποίο υπεύθυνη πλέον είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι δεν υπάρχει μελετητική ωριμότητα και πως θα χρειαστούν  τουλάχιστον 18 μήνες για να ωριμάσουν οι μελέτες.

Αν και το ποσό θα καλυφθεί από την Περιφέρεια ΑΜΘ, ο κ. Υπουργός άφησε «ανοικτό παράθυρο» βοήθειας από την πλευρά της κυβέρνησης, στην κατεύθυνση προόδου του συγκεκριμένου έργου.

Κ. Μπλούχος: Η δέσμευσή μας, να λάβει σάρκα και οστά, γοργά και χωρίς καθυστερήσεις

Την ικανοποίηση του για την απάντηση του Υπουργού εξέφρασε στην τοποθέτηση του ο κ. Μπλούχος ενώ σημείωσε την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών που απαιτούνται προκειμένου να ξεκινήσει το έργο αυτό, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την κοινωνία της Δράμας.

“Η δέσμευσή μας για την έναρξη και ολοκλήρωση του έργου πρέπει να λάβει σάρκα και οστά, γοργά μια και η συνεχιζόμενη καθυστέρηση οδηγεί τον τοπικό πληθυσμό στην απογοήτευση και τον πολιτικό αρνητισμό, δεδομένων των δυο δεκαετιών υποσχέσεων και αναγγελιών οι οποίες προηγήθηκαν” ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Δράμας.

Παρακολουθείστε παρακάτω την τοποθέτηση του Υπουργού Υποδομών κ. Καραμανλή από τον προσωπικό του λογαριασμό στο fb:

https://www.facebook.com/kostaskaramanlis.gr/videos/472704467100171