Κοινωνία

Επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Επιστολή στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας ζητώντας την παρέμβαση της προκειμένου να  επιστραφούν το κλοπιμαία κειμήλια στην ιερά μονή της Παναγίας Εικοσιφοίνισσας.

Την επιστολή κοινοποιεί στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και στους Αλέξη Τσίπρα και Φώφη Γεννηματά

Ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας αναφέρει ότι στην περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το αίτημα της χώρας μας, «στο λεγόμενο βουλγαροβυζαντινό μουσείο της Σόφιας να υπάρχει επιγραφή που να ενημερώνει τους επιστήμονες και άλλους επισκέπτες ότι είναι τα κλεμμένα της μονής του Παγγαίου».

 

Η επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας                         

        Προς

  1.   Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας: κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου
  2.   Πρωθυπουργό: κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
  3.   Πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ: κ. ΑλέξηΤσίπρα
  4.   Πρόεδρο ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη Γεννηματά

 Εξοχοτάτη κυρία

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας στην συνεδρίαση τους στις 16/06/2020 αποφάσισαν ομόφωνα να σας απευθύνουν την επιστολή αυτή, με την πεποίθηση ότι γενικώς οι ασχολούμενοι με την πολιτική εις την χώρα μας, θα εντραπούν την εξοχότητά σας, (“Αιδώς” που έλεγαν οι πρόγονοί μας) και θα ομονοήσουν μεταξύ των, για τα λεγόμενα εθνικά θέματα, καθορίζοντας μια ενιαία στρατηγική, την οποίαν θα ακολουθούν απαρεγκλίτως άπαντες και όχι όπως συνήθως γίνεται βάσει μικροκομματικών συμφερόντων.

Γνωρίζομεν ότι έκαστος Ιατρικός Σύλλογος, βάσει νόμου, είναι σύμβουλος της επίσημης πολιτείας για θέματα Δημόσιας Υγείας στα όρια των αρμοδιοτήτων του.

Επίσης είναι γνωστόν  εις όλους ότι λαός που ξεχνά την ιστορία, την παράδοσή του και δεν αντιδρά, όταν την πλαστογραφούν, χάνεται.

Κα Πρόεδρε

Σας ενημερώνουμε ότι προ 103 ετών, το 1917 κατά την Δευτέρα βουλγαρική κατοχή της περιοχής μας (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη), εκτός από τις σφαγές, (π.χ. Δοξάτου) τις δολοφονίες, τους βιασμούς κ.τ.λ. έγινε και η λεηλασία των κειμηλίων των ιερών μονών της Παναγίας της Εικοσιφοινίσσης του Παγγαίου και του Τιμίου Προδρόμου των Σερρών (αναφέρονται από ιστορικούς ότι τα κλοπιμαία μεταφέρθηκαν στην Σόφια με πάνω από 70 άμαξες). Η επακολουθήσασα συνθήκη του Νεϊγύ υποχρέωνε την Βουλγαρία να επιστρέψει, όχι μόνον όσα είχε πάρει ο επίσημος στρατός της, αλλά και όσα ευρίσκοντο στα χέρια ιδιωτών υπηκόων της. Λίγο αργότερα επέστρεψε ένα μικρό δείγμα των κειμηλίων, ισχυριζόμενη ότι δεν υπάρχουν άλλα. Δυστυχώς για την Ελλάδα η αλήθεια είναι ότι τα κλοπιμαία  (τα οποία είναι καταγεγραμμένα από διαφορετικές ιστορικές πηγές) τα διατήρησαν οι Βούλγαροι στην αφάνεια για 70 ολόκληρα χρόνια και τα παρουσίασαν μετά το 1990 ως κειμήλια του βουλγαροβυζαντινού μουσείου. Τι έκανε η επίσημη ελληνική πολιτεία μέχρι σήμερον; Όχι μόνον δεν τα ζήτησε, αλλά αντιθέτως επέτρεψε και την είσοδο της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή ένωση. Οι μόνοι που τα ζήτησαν και τα ζητούν σθεναρά από τις Βουλγαρικές αρχές είναι ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κος-κος Βαρθολομαίος και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κος-κος Παύλος (υπό την δικαιοδοσία του οποίου είναι η ιερά μονή της Παναγίας της Εικοσιφοινίσσης).

Γιατί αναφέρουμε όλα τα ανωτέρω; Γιατί με λύπη διαπιστώνουμε ότι πραγματικά δεν κινδυνεύει η Μακεδονία, αλλά αυτή ταύτη η υπόσταση της Ελλάδος. Η λεγόμενη συνθήκη των Πρεσπών σπάει τα θεμέλια της ενότητας των Ελλήνων. Αυτοί που την υπέγραψαν και αυτοί που την διατηρούν (δεδομένου ότι υπάρχει το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού κάθε ανθρώπου από τον ίδιο) οφείλουν:

  1. Ή να αυτοπροσδιορισθούν σαν ξένοι, άρα δεν γνωρίζουν ή αν γνωρίζουν δεν νιώθουν την ελληνική ιστορία και παράδοση και συνεπώς υπαίτιοι είναι οι Έλληνες που τους εξέλεξαν να διοικήσουν.
  2. Ή είναι Έλληνες, αλλά έκαναν λάθος και οφείλουν να ζητήσουν συγνώμη και να το αποδείξουν με πράξεις (π.χ. οι Θεσπιείς στην μάχη των Θερμοπυλών-ποτέ κανένας Έλληνας δεν τους τοποθέτησε στην θέση των Ηρώων-αλλά ποτέ κανένας Έλληνας δεν τους απεκάλεσε προδότες. Θεώρησαν ότι έκαναν ένα λάθος και το διόρθωσαν έμπρακτα μόνοι τους).
  3. Ή είναι κακοί Έλληνες, άρα χειρότεροι από βαρβάρους.

Τα ανωτέρω δεν το λέμε εμείς. Είναι λόγια του μεγαλύτερου Μακεδόνα όλων των εποχών του Μ. Αλεξάνδρου.

  • Ευγνωμονώ τοις θεοίς ότι εγεννήθη Έλλην. (φαίνεται ότι είναι ο μοναδικός παγκόσμιος ηγέτης που δεν μνημονεύει το λαό του!!!).
  • Αλέξανδρος Φιλίππου και οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων στην θεά Αθηνά (επιγραφή και αφιέρωμα των 300 χρυσών ασπίδων μετά την μάχη του Γρανικού στην θεά Αθηνά-Παρθενώνα). Με λίγες λέξεις είπε την ουσία της επιγραφής. Διαφορετικά θα έπρεπε να γράψει: Αλέξανδρος Φιλίππου και οι Μακεδόνες, οι Θράκες, οι Θεσσαλοί, οι Μυρμιδόνες, οι Θηβαίοι, οι Θεσπιείς οι Πλαταιείς, οι Φωκαείς, οι Αιτωλοί, οι Ακαρνάνες, οι Μολοσσοί κ.τ.λ … (δηλαδή πάνω από 70 φατρίες ελλήνων χωρίς να αναφέρει τους Λακεδαιμόνιους).
  • Δεν κρίνω τους ανθρώπους βάσει της καταγωγής και του χρώματός των, αλλά βάσει της αρετής των. Ένας καλός Ασιάτης είναι ισότιμος με Έλληνα και ένας κακός Έλληνας είναι χειρότερος των βαρβάρων. (λίγες λέξεις από τον λεγόμενο “όρκο” του Μ. Αλεξάνδρου το 324 π.χ.)

Αν κάνουμε σύγκριση μεταξύ των ηγετών της χώρας μας κατά την τελευταία 30ετία και των ηγεμόνων της-των αυτοκρατορίας –ών μας από το 1204 έως το 1453, με εξαίρεση τον Ιωάννη Δούκα Βατάτζη και τον Κων/νο Παλαιολόγο (αυτοκράτορα κατά την πτώση της βασιλεύουσας των πόλεων), θα διαπιστώσουμε με θλίψη ότι έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά όπως π.χ. χάριν των προσωπικών και μικροκομματικών συμφερόντων τα οποία τίθενται σε πρωτεύουσα θέση, τα συμφέροντα του έθνους και της θρησκείας τίθενται στην τελευταία θέση. Η υποβάθμιση του μαθήματος των θρησκευτικών και της ιστορίας το επιβεβαιώνει περίτρανα.

Θέλετε παράδειγμα; Το 1991 η Βουλγαρία ήταν από τις πρώτες χώρες του κόσμου, που ανεγνώρισαν το κρατίδιο των Σκοπίων με το όνομα “Μακεδονία”. Παρακαλούμε να ρωτήσουν οι πολιτικοί μας τους Βούλγαρους συναδέλφους τους γιατί εδώ και 29 χρόνια, όταν τους ζητούν να αναγνωρίσουν την γλώσσα των Σκοπιανών ως Μακεδονική, απαντούν με ειλικρίνεια ότι η γλώσσα τους είναι μία διάλεκτος της Βουλγαρικής γλώσσας; Οι υπογράψαντες την λεγόμενη συμφωνία των Πρεσπών γιατί υπέγραψαν για μακεδονική γλώσσα με όσες υποσημειώσεις και εάν έχει; Δεν γνώριζαν-δεν γνωρίζουν ποια είναι η γλώσσα των Μακεδόνων;

Γράφει απευθυνόμενος προς τους Σκοπιανούς ο ήρωας της Αντίστασης και η εμβληματική μορφή της Αριστεράς ο Μανώλης Γλέζος.

«πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι απέναντι στους γείτονες. Ο κάθε λαός προσδιορίζεται από 1) τη γλώσσα του 2)τα ήθη και τις κοινές παραδόσεις του 3) τον τρόπο που θρησκεύεται 4) τη θέληση του να αποκτήσει εθνική ανεξαρτησία και 5) την βούληση όλου του λαού και όχι ελαχίστων. Ένας λαός μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται, χάνει όμως την επαφή με τη δική του ιστορία όταν ετεροπροσδιορίζεται. Βγάλτε λοιπόν από το νου σας την λέξη Μακεδονία με οποιαδήποτε μορφή και βάλτε αυτό που σας προσδιορίζει η ιστορία σας, η γλώσσα σας, τα ήθη και οι παραδόσεις σας, η θέληση για ειρηνική συνύπαρξη με όλους τους γείτονες σας, αυτό που εκφράζει το σύνολο του λαού σας και όχι μέρος αυτού».

Επίσης ο Μάρξ είπε: ο Ελληνικός πολιτισμός αναπτύχτηκε την εποχή του Περικλέους  και ο Μ. Αλέξανδρος διέδωσε αυτόν τον πολιτισμό στα πέρατα της οικουμένης.

     Κυρία Πρόεδρε ζητούμε να επιστραφούν το κλοπιμαία κειμήλια στην ιερά μονή της Παναγίας Εικοσιφοίνισσας. Διαφορετικά στο λεγόμενο βουλγαροβυζαντινό μουσείο της Σόφιας να υπάρχει επιγραφή που να ενημερώνει τους επιστήμονες και άλλους επισκέπτες ότι είναι τα κλεμμένα της μονής του Παγγαίου. Να γνωρίζει η ανθρωπότητα ότι υπάρχουν και τα “ελγίνεια” της μονής Εικοσιφοινίσσης.

     Όσον αφορά τα εθνικά θέματα η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι ελληνική. Δεν θέλουμε δικαιολογίες από τους πολιτικούς μας. Τους δίδουμε το παράδειγμα της πρώην Ανατολικής Γερμανίας. Στις δύο χώρες στον κόσμο, που δεν την αναγνώρισαν, ήταν η πρώην λεγόμενη Δυτική Γερμανία. Το αποτέλεσμα το ξέρετε. Στην περίπτωσή μας όλες οι χώρες του πλανήτη να αναγνώριζαν το κρατίδιο των Σκοπίων, εάν δεν το ανεγνώριζε αυτή που είχε τους τίτλους κυριότητας του ονόματος Μακεδονία, δηλαδή η Ελλάδα, δεν θα είχε καμία αξία. Οι αρχαίοι Έλληνες θα έλεγαν “ουδέν εποίησαν”.

Κυρία Πρόεδρε ζητούμε συγνώμη που σας ταλαιπωρήσαμε. Όπως προαναφέραμε, (δεδομένου ότι μόνον στην ελληνική γλώσσα υπάρχει η λέξη “φιλότιμο”), ελπίζουμε ότι θα σας εντραπούν και θα πράξουν τα δέοντα και πρέποντα.

 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ                           ΟΛΓΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ                                                ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ