Ενδιαφέροντα

Εργατικό ατύχημα στη Δράμα: Έχασε τη μάχη με τη ζωή …

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο εργαζόμενος σε επιχείρηση μαρμάρου στο νομό Δράμας, ο οποίος πριν λίγες ημέρες τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι μετά από πτώση από μεγάλο ύψος.

Ο άτυχος άνδρας ήταν πατέρας 2 παιδιών και νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ, με σοβαρά τραύματα.

Δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των εργατικών ατυχημάτων στη Δράμα γίνεται στον κλάδο του μαρμάρου. Το Εργατικό Κέντρο Δράμας έχει πολλάκις ζητήσει την άμεση συνδρομή της πολιτείας στην κατεύθυνση καταπολέμησης αυτού του φαινομένου, που έχει λάβει τραγικές διαστάσεις στο νομό.

Εργατικό Κέντρο Δράμας: Καλούμε την πολιτεία, να αναλάβει ουσιώδεις δράσεις

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωση του:

“Πληροφορηθήκαμε σήμερα το θάνατο του συναδέλφου που έπαθε το εργατικό ατύχημα την προηγούμενη Πέμπτη.
Το δυστύχημα συνέβη ύστερα από πτώση του εργαζόμενου σε λατομείο της Δράμας και μέχρι σήμερα νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση.
Δυστυχώς, τελικά δεν τα κατάφερε…
Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΥΚ Δράμας, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος συναδέλφου.
Τονίζουμε, για επανειλημμένη φορά, ότι η τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας είναι μονόδρομος και καλούμε τους εργοδότες να μεριμνήσουν ώστε να μην θρηνούμε συνεχως και νέα θύματα.
Καλούμε την πολιτεία, να αναλάβει ουσιώδεις δράσεις με σκοπό την επιβολή των μέτρων στους εργασιακούς χώρους αλλά και τη σύσταση έδρας επιθεώρησης μεταλλείων στην περιοχή για να μπορούν να διεξάγονται έλεγχοι και να μειωθούν έτσι τα ατυχήματα – δυστυχήματα”.
Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων και εμπορουπαλλήλων Δράμας: άμεση διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος
Την άμεση διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος , τη γρήγορη απόδοση ευθυνών, την πλήρη ενημέρωση και στήριξη της οικογένειάς του ζητά το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων και εμπορουπαλλήλων Δράμας. Μεταξύ άλλων αναφέρει:
Ζητάμε την άμεση διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος , τη γρήγορη απόδοση ευθυνών, την πλήρη ενημέρωση και στήριξη της οικογένειάς του.
Να είναι ο τελευταίος συνάδελφος που πήγε για το μεροκάματο και δεν επέστρεψε στο σπίτι του ποτέ.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγο και στα παιδιά του.
Καλό ταξίδι φίλε Κώστα.