Life

Η Άννα Κορακάκη μιλά στον ALPHA NEWS 95,5: Δεν θα είχα καταφέρει τίποτε χωρίς την οικογένεια μου

Συνέντευξη στον ALPHA NEWS 95,5 και στον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, παραχώρησε η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη.

“Είναι μια διαφορετικού τύπου τιμητική διάκριση”

Η Δραμινή πρωταθλήτρια σκοποβολής ανέφερε ότι είναι μεγάλη η συγκίνηση και η χαρά της για την τιμή να είναι η πρώτη γυναίκα λαμπαδηδρόμος και ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά την ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που την επέλεξε για την ιστορική αυτή στιγμή.

“Είναι μια διαφορετικού τύπου τιμητική διάκριση πέρα από τα μετάλλια που αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι” ανέφερε χαρακτηριστικά

Είναι καταλυτικός ο ρόλος της οικογένειας

Όσον αφορά τον ρόλο της οικογένειας της, στην μέχρι σήμερα πορείας της, ήταν κατηγορηματική: “Είναι καταλυτικός ο ρόλος της οικογένειας και ιδιαίτερα στην δική μου περίπτωση γιατί δεν θα είχα καταφέρει πραγματικά τίποτε, χωρίς εκείνους”.

Ο άμεσος στόχο της Άννας Κορακάκη είναι πλέον το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στις 25 Φεβρουαρίου αλλά όμως κάθε αγώνας φέτος που είναι Ολυμπιακή Χρονιά, αποτελεί ένα πάρα πολύ καλό τεστ για το Τόκιο, όπως η ίδια αναφέρει.

Όλα τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό

Παρότρυνε, στη συνέντευξη της στον ALPHA NEWS 95,5 όλα τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

“Σου προσφέρει πράγματα που δεν πρόκειται να τα βρεις σε κανέναν άλλο τομέα. Σου διδάσκει πράγματα και σου δημιουργεί μεθόδους, μηχανισμούς που θα σου συμβούν αυτοματοποιημένα στη ζωή σου, όπως π.χ. την ψυχραιμία, την πειθαρχία, και θα νιώσεις ευγνώμων αργότερα στη ζωή σου”.

Στη σκοποβολή όχι, δεν υπάρχει κάποια στήριξη

Όσον αφορά την βοήθεια της πολιτείας ή της αυτοδιοίκησης στο άθλημα της σκοποβολής ήταν και πάλι σαφής: “Στη σκοποβολή όχι, δεν υπάρχει κάποια στήριξη”

Όμως αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον Δραμινό επιχειρηματία Άρη Θεοδωρίδη και την σημαντική βοήθεια του τονίζοντας: Είμαστε τυχεροί και ευλογημένοι που μετά τους Ολυμπιακούς του Ρίο βρέθηκε μπροστά μας ο κ. Θεοδωρίδης. Ευαισθητοποιήθηκε και προχώρησε στην κατασκευή δυο προπονητικών κέντρων 10 και 25 μέτρων. Τώρα πλέον προπονούμαστε σε ιδανικές συνθήκες.

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη της Άννας Κορακάκη στον ALPHA NEWS 95,5 και στον Κωνσταντίνος Χριστόπουλο