Κοινωνία

Η Δράμα αποκτά ενιαία τουριστική ταυτότητα

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 4 Απριλίου στο ξενοδοχείο Κούρος της Δράμας, η εκδήλωση κατά την οποία ανακοινώθηκε επισήμως, η έναρξη λειτουργίας του συνεργατικού σχήματος που απαρτίζεται  από την Ένωση Ξενοδόχων Δράμας και τους 5 Δήμους του νομού, με  σκοπό  την μελέτη, καταγραφή του τουριστικού προϊόντος της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας καθώς και την δημιουργία ενός DMMO’s οργανισμού διαχείρισης προορισμού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε  από τους εκπροσώπους του συνεργατικού σχήματος, το έργο που θα υλοποιηθεί, οι δυνατότητες και οι τρόποι λειτουργίας με λοιπούς επαγγελματικούς και πολιτιστικούς φορείς, με σκοπό η Δράμα να αποκτήσει μία ενιαία τουριστική ταυτότητα.

Καλλίας Άγγελος – Πρόεδρος Ξενοδόχων Δράμας

Υπάρχει πλήρης σύμπνοια απόψεων μεταξύ της Ένωσης Ξενοδόχων και των πέντε δήμιων της Δράμας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε λιγότερο από 12 μήνες θα έχουμε στα χέρια μας τα στοιχεία που πρέπει ουτως ώστε από το 2025 να χαράξουμε την πορεία, για το πώς η Δράμα θα πορευτεί τουριστικά

Αθανασιάδης Θόδωρος – Δήμαρχος Προσοτσάνης

Είναι μια κίνηση που θα έπρεπε να είχε γίνει χθες, αλλά ποτέ δεν είναι αργά.

Συμμετέχουμε όλοι και πιστεύουμε πως στο τέλος θα πετύχουμε.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε το τουριστικό προϊόν της Δράμας, συντεταγμένα και βάση σχεδίου.

Βογιατζής Γιώργος – Δήμαρχος Δοξάτου

Η τουριστική προβολή του νομού είναι μια πολύ σοβαρή διαδικασία – τουλάχιστον έτσι την αντιμετωπίζουμε εμείς ως νέα δημοτική αρχή Δοξάτου.

Η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων πιστεύαμε ότι θα δώσει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Τα βήματα που πρέπει να γίνουν είναι πολλά και το συγκεκριμένο πρόγραμμα εγγυάται την υλοποίηση πολλών εξ αυτών.

Ταμπουρίδης Λευτέρης – Δήμαρχος Νευροκοπίου

Αρχίσαμε πλέον να συντονιζόμαστε, μετά από αρκετές συναντήσεις που έχουμε κάνει, προκειμένου να βγάλουμε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα, όσον αφορά το θέμα του τουρισμού στο νομό μας.

Καγιάογλου Αναστάσιος – Δήμαρχος Παρανεστίου

Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο χρειαζόμαστε δεδομένου ότι μπορούμε μέσα από αυτό να προβάλουμε τους δήμους και τον τόπο μας γενικότερα.

Ενωμένοι και σε συνεργασία όλοι οι Δήμοι, με μπροστάρη την Ένωση Ξενοδόχων, μπορούμε να πετύχουμε την εξωστρέφεια που θέλουμε και να φέρουμε τουρισμό στον τόπο μας.

Χατζόπουλος Μανώλης – Διευθυντής Αναπτυξιακής Δράμας

Στόχος μας στο τέλος του 2025 να έχουμε ένα ολοκληρωμένο, αξιόπιστο και λειτουργικό πρόγραμμα στρατηγικής ανάπτυξης. Το σύνολο των Δήμων, με την περιφέρεια και την Ένωση Ξενοδόχων Δράμα  θα χαράξουμε μια στρατηγική με συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις προκειμένου να πλησιάσουμε, σε αυτό που λέμε τουριστική ανάπτυξη.

Κυριαζίδης Δημήτρης – Βουλευτής Ν.Δ. Δράμας

Ήταν μια αναγκαία και επιβεβλημένη συνέργια, την οποία έχει ιδιαίτερη ανάγκη ο τόπος μας, ο οποίος μειώνεται πληθυσμιακά .

Έχω πει πολλές φορές ότι θα είμαι ένα «εργαλείο» τους προκειμένου να βοηθήσω στην εξεύρεση λύσεων για τον τόπο μας.

Παπαδόπουλος Γιώργος – Δήμαρχος Δράμας

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία πλέον, για να υλοποιηθεί αυτό το πολύ σημαντικό συνεργατικό σχήμα, με την συμμετοχή όλων των δήμων και της Ένωσης Ξενοδόχων.

Αμέσως μετά την περίοδο covid καταλάβαμε όλοι μας, ότι αυτό που μπορεί να κινήσει την οικονομία του τόπου – ένα γρήγορο εργοστάσιο παραγωγής – είναι ο τουρισμός.

Στόχος μας πρέπει να είναι, από κοινού, να αναδείξουμε το τουριστικό μας προϊόν, και να προσελκύσουμε στη Δράμα όσο γίνεται περισσότερους τουρίστες.