Πολιτική

Η Δράμα ψήφισε ανανέωση

Δύο νέα πρόσωπα εξέλεξε ο νομός Δράμας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στέλνοντας με την ψήφο του μήνυμα αλλαγής και ανανέωσης.

Στα τρία πρώτα κόμματα που καταλαμβάνουν έδρες στη νέα βουλή, οι ψηφοφόροι της Δράμας καταψήφισαν με τον πιο σαφή τρόπο την πολιτική στάση, συμπεριφορά και δράση των δυο προηγούμενων βουλευτών και έδωσαν τη εντολή σε νέα, άφθαρτα πολιτικά πρόσωπα να κάνουν πράξη στη Δράμα, αυτά που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι προκάτοχοι τους.

Από το «κύμα αλλαγής» διεσώθη μόνο η βουλευτής ΚΙΝΑΛ Χαρά Κεφαλίδου η οποία εξελέγη έναντι του συν υποψηφίου της Αναστάσιου Νικολαίδη με διαφορά λιγότερη των 350 σταυρών.

Μεγάλος νικητής των εκλογών ο Κωνσταντίνος Μπλούχος, ο οποίος διπλασίασε τη δύναμη του έναντι των εκλογών του Γενάρη του 2015.

Ο γιατρός του νοσοκομείου Δράμας είχε λάβει τότε 6.284 σταυρούς ενώ στις εκλογές του 2019 έφτασε και ξεπέρασε τους 12.200 σταυρούς!!!

Δεύτερος στη Ν.Δ. ο Δημήτρης Κυριαζίδης ο οποίος παρά το γεγονός ότι δεν έχασε δυνάμεις σε σχέση με το 2015(7.003 το 2015 – 8.000+ το 2019) φάνηκε εξαιρετικά αδύναμος μπροστά στην δυναμική και την πληθωρική πολιτική παρουσία του κυρίου Μπλούχου.

Εξαιρετική ήταν και η εμφάνιση του Θεόφιλου Ξανθόπουλου.

Με περισσότερους από 1.000.σταυρούς διαφορά από τον νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κέρδισε την έδρα στην Δράμα. Ο Χρήστος Καραγιαννίδης όχι μόνο δεν μπόρεσε να διατηρήσει τις δυνάμεις του αλλά έχασε σε σχέση με το 2015 πάνω από 2.000 σταυρούς. Ένας εκ των βασικών λόγων της προσωπικής του ήττας, η γενικότερη στάση του στο… Μακεδονικό.

Οι νέοι βουλευτές Δράμας

Κωνσταντίνος Μπλούχος(Ν.Δ.)

Θεόφιλος Ξανθόπουλος(ΣΥΡΙΖΑ)

Χαρά Κεφαλίδου(ΚΙΝΑΛ)

 

φωτο: ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

Σχόλιο:Πολιτικός πολιτισμός η επίσκεψη του νέου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ Ξανθόπουλος Θεόφιλος στο γραφείο του συνάδελφου του νεοεκλεγέντα επίσης Βουλευτή της ΝΔ κ Κώστας Μπλούχος