Ενδιαφέροντα

Η “νταλίκα” του ΤΕΕ στο Διοικητήριο Δράμας

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας να ενημερώσει τους πολίτες για τη δράση του, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση του.

Μια τεράστια «νταλίκα» που ουσιαστικά είναι η κινητή πλατφόρμα του ΤΕΕ Roadshow επισκέφτηκε τη Δράμα, την Τετάρτη 20 Μαρτίου και πάρκαρε έξω από το Διοικητήριο.

Οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα μέσα από διαδραστικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και άλλες εκπλήξεις, να ενημερωθούν για την εκατόχρονη ιστορία του ΤΕΕ αλλά και την προσφορά του στην χώρα μας.

Παρόντες στην δράση της Δράμας, ήταν ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας κ. Σωτήρης Λαζαρίδης,  ο αντιπρόεδρος κ. Απόστολος Παυλίδης, η Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας κα Θεοδοσία Βασιλειάδου καθώς και αρκετοί συνάδελφοι τους μηχανικοί.

Η καμπάνια για τα 100 χρόνια ΤΕΕ «ταξιδεύει» σε όλη τη χώρα, με δεκάδες τοπικές δράσεις και εκδηλώσεις, ημερίδες και συνέδρια, που θα εξελιχθούν μέχρι το φθινόπωρο και θα ολοκληρωθούν στα τέλη Οκτωβρίου.

Στόχος είναι μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα για το ρόλο και το έργο των Ελλήνων Μηχανικών και του επαγγελματικού τους φορέα, του ΤΕΕ, στην ανόρθωση και ανάπτυξη της χώρας, τον τελευταίο αιώνα και για τη μετάβαση στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό, με έμφαση στην ανθεκτικότητα, σήμερα και στη νέα εποχή.

Η καμπάνια πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ και των Νομαρχιακών Επιτροπών, υπό το συντονισμό του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΤΕΕ και τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις και δράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας γενικότερα.